https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Vremenske razmere povzročajo nevšečnosti, reka Mura bo še naraščala

13.09.2024 ob 10:20  

Zaradi povečanega obsega padavin in posledičnih težav z meteorno vodo so v več občinah Pomurja zabeležili številne prijave, povezane z nujnim črpanjem vode. Pristojne enote so morale posredovati na območju občin Moravske Toplice, Puconci, Rogašovci, Turnišče in Gornja Radgona.


Do 9.40 zjutraj so lokalne oblasti prejele več prijav o zalitih objektih in poplavljenih območjih. Gasilci prostovoljnih teritorialnih gasilskih društev so bili hitro aktivirani in so že na terenu, kjer izvajajo črpanje vode in pomagajo prizadetim prebivalcem.

Vir: Zajem zaslona SPIN

 

Hidrološke razmere v Sloveniji ostajajo resne, še posebej v vzhodnem delu države, kjer reke še vedno naraščajo ali se ohranjajo na visokih ravneh. Medtem ko se v zahodni polovici države in porečju Savinje pretoki rek večinoma umirjajo, so reke v vzhodni Sloveniji, zlasti Krka, Dravinja in Mura, še vedno v stanju naraščanja, poroča ARSO.

Krka bo skozi ves dan še naprej naraščala, poplavljene površine vzdolž njenega toka pa se bodo povečevale. Predvidoma se bo njen vodostaj v spodnjem toku ustalil šele v noči na soboto. Reka Dravinja se razliva v srednjem toku, njen pretok pa naj bi se popoldne začel zmanjševati. 

Posebno pozornost je treba nameniti reki Muri, ki bo danes in v prihodnjih dneh še naraščala. Do nedelje lahko doseže nivo, pri katerem bo prišlo do razlivanja znotraj protipoplavnih nasipov.

Manjše reke na severovzhodu Slovenije bodo še nekaj časa naraščale, vendar se pričakuje, da se bo njihova vodnatost popoldne začela zmanjševati. Drugod po državi bodo reke v prihodnjih dneh začele upadati, čeprav bodo kraške in večje reke na vzhodu še ohranjale visoke pretoke.

Stanje ostaja resno, še posebej za prebivalce območij ob reki Krki in Muri, kjer so poplavljene površine možne tudi v prihodnjih dneh. Pristojne službe pozivajo prebivalce k previdnosti in spremljanju opozoril.

Foto: Arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.09.2024 ob 15:41 Jože Činč gost

      Naj samo mura narašča, mogoče se nas bog usmili pa de pomali bencin prejk na cesto tekel!!

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.09.2024 ob 16:25 .... gost

      Turnišče, goli otok nasredi njiv in problem z vodami, to te buje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.09.2024 ob 16:43 gost

      buje , buje pa še kako

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.09.2024 ob 18:40 gost

      V torniščaj je že enkrat bila poplava u sred njiv brez izlitja kake reke. Pa še do danes niso naredili nič na tem problemu. V obcestnih jarkih imajo travo više kot prometne znake.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.