https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Grajski park z novo razstavo Life for seeds

Goričko, 16.09.2024 ob 0:00  

V sklopu projekta Life for seeds je v grajskem parku gradu Grad od septembra na ogled razstava O travnikih in semenih, ki povzema aktivnosti projekta po Sloveniji, vključno z območjem Goričkega.

Razstava, osredotočena na travnike, obsega 40 panojev, ki prikazujejo biodiverziteto in aktivnosti, kot so obnova travnikov ter zbiranje semen za semensko banko.

Obnavljajo suhe travnike in druge tipe, kot so volkovja in travniki ob presihajočih jezerih. Semena so se ročno sejala, prav tako se uporablja zeleni mulč. Pomemben del projekta je nabiranje semen prostoživečih rastlin, ki bo trajalo do leta 2026, cilj pa je zbrati semena vsaj 300 vrst rastlin.

Razstava bo na voljo do novembra, ponovno pa bo odprta marca.

Foto: Krajinski park Goričko

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.