https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Ta igrača je nevarna za zdravje vaših otrok

13.09.2024 ob 14:45  

Podjetje Mueller Drogerija d.o.o. je obvestilo Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije, da izvaja umik in odpoklic igrače "ŽIVALI PUTTY FUN TRADING 4853" s trga.


Igrača, ki se trži pod imenom "Crystal Mud Animal World", predstavlja kemično tveganje, saj vsebuje previsoko raven bora.

Vir: Gov.si

Previsoka vsebnost bora v igračah predstavlja nevarnost za zdravje otrok, saj lahko ob zaužitju ali dolgotrajnem stiku povzroči poškodbe reproduktivnega sistema. Izdelek je bil dobavljen s strani nemškega podjetja Fun Trading GmbH, medtem ko je distribucijo v Sloveniji izvajala Mueller Drogerija d.o.o.

Staršem in skrbnikom svetujejo, da igračo nemudoma odstranijo iz uporabe in jo vrnejo na prodajna mesta, kjer so jo kupili. Zdravstveni inšpektorat bo nadalje spremljal stanje in izvajal ukrepe za zaščito potrošnikov.

Foto: Freepik

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.09.2024 ob 15:38 Jože Činč gost

      Kilonja za predsednika!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.