https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Puconcih zadišalo po dödolih in drugih prekmurskih dobrotah

Puconci, 15.09.2024 ob 10:00  

Včeraj je v Puconcih ponovno zaživela tradicionalna prireditev Dödolijada, ki jo je organiziralo Kulturno-turistično društvo Puconci. Na prizorišču se je zbrala množica obiskovalcev, ki so prišli uživat v kulinaričnih dobrotah in občutiti pristno prekmursko vzdušje.


Osrednji del prireditve je bilo kuhanje dödolov, preproste, a slastne jedi, ki je nekoč pogosto dišala v prekmurskih domovih. Ljubiteljski kuharji so tekmovali v pripravi te tradicionalne prekmurske specialitete, ob tem pa so obiskovalci lahko uživali v raznolikih vonjavah, ki so se širile iz kotličkov.

Prireditev, ki ohranja spomin na čas, ko se je kuhalo na odprtem ognju in z drvmi, je obiskovalcem ponudila edinstveno doživetje, ki povezuje preteklost in sedanjost.

Poleg dödolov so se obiskovalci lahko preizkusili v pripravi različnih prekmurskih jedi v okviru kulinarične razstave za Zlato kijanco. Tako mladi kot starejši so sodelovali v tekmovalnem vzdušju in obujali stare recepte, kar je še dodatno popestrilo dogajanje.

Na letošnji Dödolijadi so zmagali Okus Goričkega – Mesarija Vogrinčič-Hanžel, sledili pa so Turistično društvo Sodražica in VIGROS – Svet gastronomije, medtem ko so v kulinarični razstavi Zlata kijanca prvo mesto osvojili Društvo upokojencev Šalamenci, za njimi so se uvrstili Družina Sočič in Zvezda Turizem – Hotel Zvezda.

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

Foto: Lara Mesarič

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.09.2024 ob 13:41 gost

      Res pohvalno za tako prireditev ob tako slabem vremenu. Vse pohvale.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.09.2024 ob 15:01 Jože Činč gost

      Lipau, meni pa samo po nafti zadiši

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.