https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Klub prekmurskih študentov bo ohranil dobre projekte in dodal še nove

Murska Sobota, 09.02.2012 ob 16:29  

Klub prekmurskih študentov je nedavno dobil novo vodstvo. Po štirih letih je predsednikovanje Mihaela Kalamar predala Sanji Kropec, eden najstarejših študentskih klubov v Sloveniji pa bo še naprej ohranil dobre projekte in dodal še nove vsebine.

Na skupščini Kluba prekmurskih študentov, ki je potekala četrtega februarja, je bilo izvoljeno novo vodstvo. Nova predsednica kluba je postala Sanja Kropec. Tudi upravni odbor kluba je dobil novo vodstvo. Po novem ga sestavljajo Nuša Vučkič, ki je postala podpredsednica, Samo Tanacek, Filip Küzmič, Tadeja Vöröš, Urška Vogrinčič in Vida Lang. Delo blagajnika bo opravljal Luka Vavtar, vlogo tajnice pa Vita Horvat. Nadzorno komisijo sestavljata Ingrid Škinjar in Ines Gomboši, disciplinsko komisijo pa Ines Sukič.

Na današnji tiskovni konferenci se je naprej nekdanja predsednica Mihaela Kalamar ozrla v preteklo delo, na katerega je izredno ponosna. Pomembnejši projekti, ki so jih izvajali so unibus, enkratne denarne pomoči mamicam študentkam, ki so jih doslej podelili 24, subvencioniranje nakupa gledališkega abonmaja v Ljubljani, Mariboru in Murski Soboti, oživitev brucovanja v Murski Soboti, izobraževalne vsebine, potovanja in izleti, ustanovitev sekcije porabske mladine KPŠ, študentski fond, krvodajalske akcije ter seveda tradicionalni prireditvi Bujta repa in Prekmurska gibanica. Kalamarjeva, ki je bila na čelu prekmurskih študentov dva mandata po dve leti, upa, da so z ekipo, ki se poslavlja,  izpolnili pričakovanja in dobro vodili enega od najstarejših študentskih klubov v Sloveniji.

Mihaela Kalamar in Sonja Kropec

Nova predsednica Sanja Kropec ni novinka v klubu, saj je aktivno sodelovala pri večini projektov, tako da ima že dragocene izkušnje na področju organizacije projektov. "V okviru nove ekipe prevzemamo vodenja kluba, ki trenutno deluje na visoki ravni, ter s popolno odgovornostjo in entuziazmom obljubljamo, da bomo nadaljevali uspešno delo dosedanje ekipe in poskusili k temu prinesti tudi nekaj novih idej in projektov," pravi Kropeceva.

Novi projekti in bližajoča se Bujta repa

Novosti, ki se obetajo, so stojnica v središču Murske Sobote ob dnevu boja proti Aidsu, filmski večeri, potovanja po Sloveniji, več vsebin na športnem področju in pridružitev k projektu Očistimo Slovenijo 2012. Približuje se tudi največja prekmurska zabava v Ljubljani Bujta repa, ki bo na sporedu v sredo, 21. marca, želja organizatorjev pa je, da bi kot glavna skupina nastopili Big foot mama, ki pa še niso potrdili nastopa. Je pa že uradno, da bo na Bujti repi nastopil Jean Bačić Quartet.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.