https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO: Muraši do visoke zmage na Fazaneriji

 

Nogometaši Mure so v 8. krogu Prve lige Telemach doma premagali Primorje s 4:0 (2:0).

* Mestni stadion Fazanerija, sodniki: Borošak, Horvat in Flajšman.
* Strelca: 1:0 Vizinger (39.), 2:0 Juncaj (45.), 3:0 Vizinger (54.), 4:0 Vizinger (78.),
* Mura: Raduha, Sadriu, Proleta, Miloš, Juncaj (od 62. Maroša), Nuhanović, Julardžija, Ščernjavič (od 85. Strajnar), Kurež (od 62. Bezerra), Cipot (od 85. Zulić), Vizinger (od 79. Pucko).
* Primorje: Tratnik, Fogec (od 76. Stožinić), Petek, Mutavčić, Elias Telles (od 76. Jermol), Čandić (od 46. Shatri), Dedić, Bešir, Gulič, Zavnik (od 83. Suljanović), Smajlagić (od 62. Rafiu).
* Rumeni kartoni: Cipot; Elias Telles, Shatri.
* Rdeči karton: /.

Nogometaši iz Murske Sobote so v prejšnjem krogu visoko izgubili v Ljubljani pri Olimpiji (0:4). Tudi Primorci so nazadnje izgubili v Mariboru z 1:4, a so pred tem trikrat zaporedoma slavili in so pred to tekmo le tri točke zaostajali za današnjimi tekmeci.

Po današnji visoki zmagi pa so Sobočani prišli do pete letošnje zmage in se s 15 točkami zdaj izenačili na vrhu z ljubljansko Olimpijo, ki pa jo tekma tega kroga še čaka. Primorje je doživelo peti poraz in ostaja na šestem mestu z devetimi točkami.

V uvodnih minutah na razmočenem terenu si ekipi nista pripravili pravih priložnosti. Več so bili pri žogi gostje iz Ajdovščine, nekoliko več pa so poskušali črno-beli.

V 7. minuti je Borna Proleta skočil najvišje po kotu Mure, a meril nenatančno. Tarik Čandić je z razdalje nameril v naročje domačega vratarja Florijana Raduhe, na drugi strani Dario Vizinger z bližine z glavo ni bil natančen.

Pred vrati Mure je bilo vroče v 18. minuti, a je domačim uspelo dvakrat blokirati poskus Primorja, preden je Mark Gulič žogo poslal čez prečko. Šest minut pozneje je Sandi Nuhanović po kotu in odbiti žogi streljal od daleč, a se je izkazal Gašper Tratnik.

Bolj kot na igrišču se je iskrilo na tribunah, saj so zatem navijači prižgali nekaj pirotehnike, a se je tekma kmalu nadaljevala. Tik zatem pa je počilo še na zelenici.

Mura je imela v 39. minuti na voljo prosti strel. Poskus Nuhanovića je Tratnik ubranil, toda izpustil žogo iz rok, potem bravurozno še ubranil strel z bližine Kaija Cipota, žogo pa je v tretje v prazno mrežo le pospravil Vizinger.

Še pred odmorom so črno-beli podvojili prednost, po predložku Mata Miloša z desne strani je žogo pred gol vrnil Tilen Ščernjavič, kjer je nogo za 2:0 podstavil Steven Juncaj. Na drugi strani je Elias Telles z razdalje nameril točno v Raduho.

V nadaljevanju je Elias prvi poskušal z roba kazenskega prostora, a se je Raduha izkazal. Nato pa je Mura še povišala prednost, po napaki Mirka Mutavčića je Vizinger sam krenil proti golu Primorja, obšel Tratnika in še drugič danes zadel.

Po tem zadetku je tempo na Fazaneriji padel. Sledilo je obdobje brez resnejših priložnosti na eni in drugi strani, v 65. minuti se je v kazenskem prostoru Mure smukal Ishaq Rafiu, a meril previsoko.

Gosti so sicer iskali kakšen tolažilni zadetek, a so domači dobro odbijali vse bežne napade gostov in nato sami zabili še četrtič za potrditev zmage.

V 77. minuti je Diogo Bezerra v prazen prostor poslal Amadeja Marošo, Tratnik je žogo pred njem odbil, a je ta prišla le do Vizingerja, ta pa je s pomočjo vratnice zadel prazen gol za "hat-trick." Deset minut zatem je nov strel Rafiuja ujel Raduha in ostalo je pri visoki zmagi črno-belih.

V naslednjem krogu bodo Sobočani gostovali v Kopru, Ajdovci pa bi morali gostiti Kalcer Radomlje, a bo ta tekma na sporedu šele 12. oktobra.

Več v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Jure Banfi

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.09.2024 ob 20:40 AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA gost

      Ka je zdaj škodljivci da vidimo komentare, aja nega kaj za šinfati.

      18 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.09.2024 ob 10:16 Mičo gost

        Dejstvo je , da je trener podlegel skušnjavi .!! Fant je moral igrati pa pika , zato bodo morali delati drugi več če bo treba . Super zmaga , je pa Vizinger vse 3 gole dal z obilice sreče, zato ena lastovka ne prinese pomladi ; se strinjate ?

        13 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.09.2024 ob 18:18 Pintar gost

        Kaj hočeš povedati s tem svojim vprašanjem "Kaj je zdaj škodljivci nega kaj za šimfati? Šepavo Primorje je Mura premagala in zdaj misliš,da je prav,da je stari Juncaj glavni, njegov sin igra,primitivni Oskar pa je trener??? Pa ti si prizadet!

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.09.2024 ob 22:18 Mourinho gost

      Bravo Mura. Markeči pušiona. Breznik pa Gajzi javita se. Stavin 100 evrov ka je zgodba v Beltinci pri kraji.

      14 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.09.2024 ob 22:22 žuti marki gost

        Idioti v beltinskon klubi samo čupajo pare. Breznik odstopi. Samo sranja pa duge delaš. Gajser pa marš iz Prekmurja.

        16 12 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.09.2024 ob 0:29 Samo povem gost

        Kak je pa nešče močen. Napiše ge se dobimo ka se pogučijno kak pa kako do zmage.pa ne stiani picko zdaj heroj

        10 8 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.09.2024 ob 10:18 gost

      Mičo ti si LUZER !!!

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.09.2024 ob 11:12 gost gost

      MURAŠI KAK PA DELE TO PA SE NE PIJTATE LEJČE PO IGRIŠČI KAK ZGUBLJENI TA AME VEJ GA PA ŽOGA TROFILA V NOGO FANT NE ČITA IGRE PA SE LAHKO DOL SEZUJETE GE JE BIL CEJLO TEKMO MLADI BISTRIČANEC JE ZA NJEGA BEJŽO BASTA

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.09.2024 ob 11:50 Virag??? gost

      Gajzer,Apatič,Breznik,čas je,za odhod

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.09.2024 ob 7:08 böltinčar gost

        te pa se javi nej ka se skrijvleš za komentari sirotinja, pa prevzemi, skrijvati za komentari se je fajn, prijdi na svetlo sirotek

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.09.2024 ob 11:54 Šiptar gost

      Drobne,čestitam ti,čeprav si brez hrbtenice,Mladi Juncar čestitke za gol,zmaga super,vse ostalo bomo videli.hvala Bogi ker ni več zraven Kuzmiča,

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      15.09.2024 ob 14:03 Zuti gost

      Trenerja Boltinec,in upravni odbor,imate velike POZDRAVE od VODEPA,katerega ste nagnali iz Boltinec,zdaj vam je pa pičo,pa bil eden najboljših.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      15.09.2024 ob 15:14 ABC gost

      MIČO NISI TAKO PAMETEN KAKO SE IMAŠ IGRAL SI SIROMAŠNI VEŠKI NOGOMET PA BIL SI TUDI ZELO GROP DO NASPROTNIKA

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.09.2024 ob 16:04 Mićo gost

        Nikoli nisem igral nogometa , to se mi ni dopadlo , da jih leta 22 za ENO žogo . Se pa toiiko razumem kot ti - ki, si za šankom in kavčom.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      15.09.2024 ob 15:46 ABC gost

      MIČO IMEL SI SREČO SAMO PA PRIDE ČAS DA TE VDARE PO GLAVI

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.