https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

LDS: Župan Štihec išče izgovore za svoj časten umik

Murska Sobota, 10.02.2012 ob 10:29  

Po včerajšnjem odzivu Socialnih demokratov o ponujem odstopu župana Anton Štihec v primeru, da pred tem odstopi vsaj polovica mestnih svetnikov, so se na isto tematiko odzvali tudi iz murskosoboškega odbora Liberalne demokracije Slovenije. Sporočilo dr. Mitje Slavinca objavljamo v celoti.

"Župan Mestne občine Murska Sobota g. Anton Štihec je v nedavnih medijskih nastopih ponudil odstop, ki ga je pogojeval z odstopom vsaj polovice mestnih svetnikov, tudi svetnikov iz svetniške skupine LDS.

V soboškem odboru LDS ugotavljamo, da ni razloga za odstop mestnih svetnikov, saj njihovo poslanstvo ne razumemo le kot slepo potrjevanje županovih predlogov, temveč kot skupen razmislek o predlaganih sklepih in v skrajnem primeru tudi nesprejemanje za občino škodljivih sklepov, ki jih je v zadnjem času bilo kar nekaj.

Župan je očitno ugotovil, da občine ni sposoben voditi v duhu dogovarjanja in sodelovanja tudi s tistimi, ki mu niso brezpogojno vdani, ali z njim poslovno povezani, zato sedaj išče izgovore za svoj časten umik, ki mu je spodletel na državnozborskih volitvah. Srž težav ne tiči v mestnih svetnikih, zato bo za normalizacijo razmer že dovolj, da župan spremeni način dela in vspostavi enakopraven dialog z vsemi svetniki in ostalimi dejavniki, ki želijo aktivno pripomoči k razvoju naše občine in regije. Dokaz je dejstvo, da zaradi svoje avtoritarne drže in izsiljevanja ostaja popolnoma osamljen tudi na drugih mestih (CERO, regijska dogovarjanja, ...), kjer mestni svetniki niso zraven.

Poudarjamo, da smo svoje odločitve zmeraj opirali na dejstva. Nasprotovali smo edino izgradnji garažne hiše, ki bi jo v predlagani obliki občani plačali dvakrat, v vseh drugih primerih pa smo poiskali konsenz, čeprav so pri tem mnogi bili deležni pritiskov in izsiljevanj, ki so jih nekateri tudi javno izpovedali pred kamerami. Prav tako smo podrli tudi občinski proračun, čeprav smo imeli dvome o racionalnosti nekaterih projektov, kot je npr. raziskovalna vrtina, ki še mnogo let občankam in občanom ne bo dajala neposredne koristi, če sploh kdaj. Upamo, da župan ne bo izneveril našega zaupanja in bo projekt res izpeljal tako, kot ga je obljubil. Našo podporo pri tem nedvomno ima.

Županove navedbe o politični korupciji, ki da jo bodo finančno občutili občani, pa so tako bizarne, da se ob njih lahko le spomnimo, kdo je običajno tisti, ki najbolj naglas kriči »Primite tatu!«?"

dr. Mitja Slavinec

 

Preberite tudi:

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. agrotron
      10.02.2012 ob 12:59 agrotron

      Štihec je časten Župan. Naj spomnim SD, SDS in LDS na procent podpornikov pri volitvah, katere je gladko dobil v prvem krogu.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. copicar
      11.02.2012 ob 10:58 copicar

      agrotron te hempeki se toga več ne spomnijo,če si slučajno eto gledo sejo mestnega sveta si vido ka so nej niti gor prišli ka jih je premalo ka bi lejko glasovali za celecov predlog,še dobro ka jin je župan pravo ka če ščejo naj idejo ven pa malo poiščejo svoje ka do te lejko glasovali

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. Drznost
      11.02.2012 ob 12:33 Drznost

      Ten se samo ide ka ščejo na štihecovo mesto priti. Ge bi to vse poslo v muro delat ka se naučijo kak se živi.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.