https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Križevcih odprli prizidek vrtca

16.09.2024 ob 14:25  

V petek, 13. septembra, so v vrtcu Križevci uradno odprli prizidek vrtca. Pogodba za izgradnjo je bila podpisana 25. oktobra 2023 z Zidarstvom Maučec iz Gančanov. Gradnja se je uradno začela 3. novembra 2023, ko so bili izvajalci uvedeni v delo.


Pogodbo so podpisali v vrednosti 464.745,14 evrov z DDV. Gradbeni nadzor pa je izvajalo podjetje GIBS d.o.o., v vrednosti 9.150,00 evrov. Novi prizidek, ki vključuje dve igralnici z izhodom na teraso in igrišče, zagotavlja prijeten in spodbuden prostor za njihove otroke.

Skupne sanitarije, prostori za garderobe ter skupna površina prizidka, ki meri 248,2 m², predstavljajo pomembno izboljšanje prostorskih pogojev za njihov vrtec. Končna vrednost projekta je znašala 457.147,63 evrov iz lastnih sredstev Občine Križevci, pri čemer je izvajalec Zidarstvo Maučec projekt zaključil v pogodbenem roku.

Ob prizidavi so uredili nov izhod na igrišče, zunanje sanitarije, zamenjali ograjo na vseh terasah in opremili igralnice z novo notranjo opremo, ki jo je izdelalo podjetje Atrium d.o.o. iz Ljutomera.

Župan Občine Križevci je izrekel posebno zahvalo arhitektki Evi Prelog, ki je s svojo vizijo in predanostjo bistveno pripomogla k temu, da imajo prijeten in sodoben prizidek. Poudaril je, da prizidek ni samo investicija v zidove in pohištvo, temveč je investicija v njihovo prihodnost, v mladino, ki bo tam rasla, se učila in se pripravljala na izzive, ki jih čakajo v življenju.

Zbrane je nagovorila tudi ravnateljica ga. Vasilija Stolnik, ki je poudarila, da se v njihovem vrtcu zelo dobro zavedajo, da usposobljenost in strokovnost vseh zaposlenih v kombinaciji z urejenim fizičnim okoljem prinašata tiste rezultate v razvoju najmlajših, ki si jih želijo vsi – starši, zaposleni in tudi lokalna skupnost. Zahvalila se je vsem zaposlenim za veliko srce, čustveno inteligenco, veselje do dela z najmlajšimi ter za sprejemanje novosti in sprememb, ki so nujen del razvoja.

Ravnateljica je pohvalila tudi oba župana, bivšega mag. Branka Belca in sedanjega Branka Slavinca, ki sta vedno bila pripravljena prisluhniti in pomagati pri tem, kar je bilo in kar je pomembno za vrtec in šolo. Prireditev, ki je potekala v telovadnici OŠ Križevci, so popestrili otroci vrtčevske folklorne skupine in Lucija Divjak.

Pri prerezu traku so sodelovali ravnateljica Vasilija Stolnik, župan Branko Slavinec, pomočnica ravnateljice Renata Slavinec Berden in Nadija Novak, ki je zastopala otroke in zaposlene vrtca. Po končani prireditvi so se vsi zbrani odpravili proti vrtcu, si ogledali nove prostore in se okrepčali v večnamenskem prostoru vrtca.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Renata Slavinec Berden

    Fotogalerija