https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Srečali so se zakonski jubilanti župnije Razkrižje

Razkrižje, 17.09.2024 ob 15:50  

Obmejna župnija Razkrižje je v soboto, 14. septembra, pripravila župnijsko srečanje za zakonske jubilante, ki so se pred leti poročili v župnijski cerkvi svetega Janeza Nepomuka na Razkrižju in so pred Bogom sklenili sveti zakon. 


Zakonski jubilanti so se najprej zbrali pri zahvalni sveti maši, katero je daroval župnik župnije Razkrižje msgr. Franc Režonja, ki se jim je zahvalil, da so se udeležili župnijskega srečanja, da negujejo sveti zakon, da bi bili še naprej zdravi, srčni v družini in da bi še dočakali kakšno visoko obletnico poroke.  

Letos se je srečanja udeležilo 16 zakonskih jubilantov, ki v letošnjem letu praznujejo okrogle obletnice poroke in sicer so poročeni 15, 30, 35, 40, 45, 45, 55 in 60 let zakonskega življenja. Srečanja so se udeležili trije zakonski jubilanti z visoko obletnico poroke, in sicer dva para, ki sta poročena 55 let in en zakonski par, ki je poročen 60 let. 

Ob koncu svete maše je župnik vsakemu zakonskemu paru čestital in jim izročil župnijsko zahvalno listino.  Po maši so se potem še odpravili na skupno kosilo in druženje, kjer so obujali spomine na minula prehojena skupna zakonska leta. Vsem je letošnje srečanje ostalo v trajnem spominu.

Foto: Jože Žerdin

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.09.2024 ob 19:16 gost

      Kelku lejt pa je oženjeni Janez Janša z prvo z drugo.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.