https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Reka Mura bo zvečer ponovno narasla

Petanjci, 16.09.2024 ob 11:10  

Zaradi povečanega obsega padavin in posledičnih težav z meteorno vodo so v več občinah Pomurja zabeležili številne prijave, povezane z nujnim črpanjem vode. Pristojne enote so morale v preteklih dneh posredovati na območju občin Moravske Toplice, Puconci, Rogašovci, Turnišče in Gornja Radgona. Zaradi povečanih padavin je zvečer pričakovati tudi ponovno povečanje vodnatosti reke Mure.

Vreme danes prinaša oblačnost in padavine, ki bodo v popoldanskih in večernih urah zajele večji del Slovenije. Na vzhodu države, predvsem v porečju Mure, bo zaradi povečanih padavin zvečer pričakovati tudi ponovno povečanje vodnatosti te reke.

Vir: ARSO 

Čeprav so reke po državi v splošnem v fazi upadanja, bo Mura začasno doživela porast, kar lahko vpliva na pretoke manjših rek v njeni bližini. Danes je pretok sicer začel upadati, po zadnjih podatkih pa znaša nekaj čez 400 kubičnih metrov na sekundo, vodostaj reke Mure je trenutno okoli 220 centimetrov.

Hidrološke napovedi kažejo, da bo vodnatost Mure in nekaterih drugih rek na vzhodu Slovenije prehodno narasla, vendar bi se naj stanje do srede zopet umirilo. Drugod po Sloveniji se bo vodnatost rek še naprej zmanjševala, kar velja tudi za reke v porečjih Dravinje, Krke in Ljubljanice.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.09.2024 ob 13:33 Nevarnost vodotokov gost

      bild.de/regional/dresden/bald-warnstufe-4-an-der-elbe-so-hoch-steigt-das-wasser-in-dresden-

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.09.2024 ob 14:40 Ostanite doma gost

      24sata.hr/uzivo-velike-poplave-izazvale-su-kaos-u-europi-mrtvih-ima-u-poljskoj-austriji-rumunjskoj-i-bulgariji 24sata.hr/foto-sve-vise-mrtvih-u-strasnim-poplavama-u-sredisnjoj-europi-

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.