https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Pomurka se je udeležila evropskega prvenstva v badmintonu na Poljskem

17.9.2024  

Naja Horvat iz ekipe BK Mladost, se je udeležila evropskega prvenstva v badmintonu do 15 let na Poljskem. Nastopilo je 251 tekmovalcev iz 33 evropskih držav.


Tekmovanje je potekalo na Poljskem, natančneje v mestu Suwalki. Naja je nastopila v vseh treh kategorijah, torej med posameznicami, v igri dekliških dvojic in v igri mešanih dvojic, kjer je imela svoja stalna partnerja iz slovenskih tekmovanj.

V igri posamezno se je pomerila z Avstrijko Liso Moosbrugger. Naja je tekmo pričela obetavno, a se je v drugem in tretjem nizu Avstrijka bolje znašla in Naji preprečila napredovanje v naslednji krog (21-18, 11-21, 8-21). V igri dekliških dvojic je Naja nastopila skupaj s Teodoro Milivojević. V prvem krogu sta se pomerili s poljsko navezo Siadlak/Zielinska. Žal je bila ta naveza močnejša in si je priborila zmago (13-21, 12-21).

Naja pa je združila moči tudi s svojim stalnim partnerjem za mešane dvojice, Maksom Trampužem. Maks in Naja sta v prvem krogu uspešno nastopila v prvem krogu, v katerem sta izločila belgijsko dvojico Cabus/Kaerts (21-14, 21-19). Nato pa sta se v drugem krogu pomerila s turškima nasprotnikoma Yalcin in Isik. Na tej tekmi pa nista našla pravega odgovora in turška dvojica se je uvrstila med najboljših 16, Naja in Maks pa sta evropsko prvenstvo zaključila med 32 najboljših.

Foto: Badmintonska zveza Slovenije

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.