https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Minister Felda podal odstop

17.09.2024 ob 14:52  

Minister za vzgojo in izobraževanje Darjo Felda je danes podal odstopno izjavo, s čimer se umika z ministrske funkcije, da bi se vrnil v akademske kroge. Premier Robert Golob je napovedal, da bo za novega ministra predlagal Vinka Logaja, direktorja Zavoda RS za šolstvo.


Podpredsednik vlade Matej Arčon je po srečanju koalicije pojasnil, da je premier Golob odstop Felde "vsaj na ustni ravni sprejel" in že naznanil novo ime. Arčon je dodal, da bo premier Golob sam komentiral zadovoljstvo z dosedanjim delom ministra, poroča STA.

Darjo Felda, ki je na ministrsko mesto prišel januarja 2023 iz akademskih vrst Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem, je med svojim ministrom soočen s kritikami, predvsem zaradi domnevno medlega dela in neupoštevanja stroke. Zanimanje za njegovo ministrsko usodo se je v zadnjem času povečevalo.

Premier Golob je že predlagal Vinka Logaja za naslednika, Logaj pa trenutno vodi Zavod RS za šolstvo. Na čelu zavoda je od leta 2014 in je napovedal predčasni umik s funkcije po več kot 43 letih dela v vzgoji in izobraževanju. Logaj bo svojo funkcijo opravljal do 30. septembra, medtem pa so že stekli postopki za razpis za novega direktorja.

Premier bo ime kandidata za novega ministra uradno poslal v Državni zbor, kjer se bo kandidat predstavil matičnemu delovnemu telesu, nato pa ga bodo potrjevali poslanci.

S tem bo ministrstvo za vzgojo in izobraževanje doživelo že osmo menjavo v Golobovi vladi. Doslej so s funkcij odstopili notranja ministrica Tatjana Bobnar, minister za zdravje Danijel Bešič Loredan, minister za naravne vire in prostor Uroš Brežan, ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik, ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan, kmetijska ministrica Irena Šinko, ter obrambni minister Marjan Šarec, ki se je umaknil po izvolitvi za evropskega poslanca. Za novega obrambnega ministra je premier danes predlagal vodjo poslanske skupine Gibanja Svobode Boruta Sajovica.

Foto: Arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.09.2024 ob 15:11 školnik gost

      Ka de šo v "akademske" vode ko niti za školnika nej sposoben, ene "akademike" že mamo - policaje !

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.09.2024 ob 15:18 gost

      Ne samo , da gre pri nas vse cugrunt ,šla bo cela Evropa , če se bo tako nadaljevalo !!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.09.2024 ob 17:00 Lotnercan gost

      A tote sorodnik od Fulda gum???

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.