https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Odpoklicali ta mlečni izdelek, nikar ga ne zaužijte

19.09.2024 ob 8:00  

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) je prejela informacijo o odpoklicu sira vrste mozzarella zaradi prisotnosti bakterije Listeria monocytogenes, ki lahko predstavlja resno tveganje za zdravje potrošnikov.

Gre za izdelek Mozzarella di bufala campana dop 200g, znamke Tradizioni d’Italia, z EAN kodo 3760113768996, Lot/serija: L 231, t datumom uporabe 17. 09. 2024, dobavitelja Scamark in distributerja E.LECLERC Ljubljana, Rudnidis d.o.o.. 

Vir: UVHVVR

Izdelek vsebuje bakterijo Listeria monocytogenes, ki lahko povzroči okužbo z listeriozo. Ta okužba je še posebej nevarna za ranljive skupine, kot so nosečnice, starejši, majhni otroci in osebe z oslabljenim imunskim sistemom. Simptomi listerioze vključujejo povišano telesno temperaturo, mišične bolečine, glavobole, slabost in bruhanje, pri hujših primerih pa lahko pride do resnih zapletov, kot so meningitis ali sepse.

Izdelek je odpoklican iz prodaje, potrošnikom pa svetujejo, da ga ne zaužijejo, temveč ga zavržejo ali vrnejo na mesto nakupa, kjer bodo prejeli povračilo stroškov.

Foto: pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.09.2024 ob 8:03 gost

      Dobr ka Nej en tega sranja. Mesek je tisti ki je pravi za moj žalodček. Svinjska ribica je car na krožniki.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.09.2024 ob 9:05 gost

        Te mesek od pujcekov mi sploh ne paše, v E.LECLERC Ljubljana, Rudnidis d.o.o.. so že zajeti vsi dodatki za moje potrebe zdrave prehrane vključno z antibiotiki !

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.09.2024 ob 6:10 gost

      Rok uporabe 17.9.. Objavljeno 19.9. Ziher še nihče ni uporabil 🙄

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.09.2024 ob 7:05 Helena gost

      Težka svinjarija se prodaja. Meningitis naj tvegamo za dobiček teh pr....v proti povračilu cene izdelka. Saj se obnašamo kot v Butalah ? Bomo iz Slovencev postali butalci ?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.