https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

RIS Dvorec Rakičan objavil razpis za vršilca dolžnosti direktorja

Rakičan, 19.09.2024 ob 11:48  

Potem ko je septembra odstopila dosedanja direktorica, je javni Raziskovalno izobraževalni zavod (RIS) Rakičan na spletni strani objavil razpis za vršilca dolžnosti direktorja zavoda. Zaposleni medtem od Mestne občine Murska Sobota pričakujejo dodatna sredstva za delovanje zavoda, ki je v finančni stiski, občina pa odločitve o tem še ni sprejela.


Z občine, ki je ustanoviteljica zavoda, so sporočili, da so seznanjeni z razmerami v zavodu. Prejšnji teden so se sestali s predstavniki zaposlenih, ki so jim povedali, da niso dobili plač in da je imel zavod nekaj dni blokiran transakcijski račun. Predstavniki zaposlenih so izrazili pričakovanje, da bo občina zavodu zagotovila dodatna sredstva v višini 100.000 evrov, kar naj bi omogočilo redno izvajanje dejavnosti.

RIS Dvorec Rakičan je sicer brez vodstva od začetka septembra, ko je iz osebnih razlogov odstopila dosedanja direktorica Tatjana Buzeti. Ta je položaj prevzela kot vršilka dolžnosti konec novembra 2023.

Kandidati morajo izpolnjevati določene pogoje, med drugim morajo imeti najmanj magistrsko izobrazbo (druga bolonjska stopnja), pet let delovnih izkušenj na delovnih mestih, povezanih z delovanjem javnih zavodov, ter aktivno znanje angleškega ali nemškega jezika. Izbrani kandidat bo zadolžen za vodenje in načrtovanje poslovanja zavoda, nadzorovanje zaposlenih, sprejemanje finančnih in kadrovskih načrtov ter zagotavljanje zakonitosti poslovanja. Rok za prijave na javni razpis za imenovanje vršilca dolžnosti direktorja je do vključno 26. septembra.

Vir: STA

Foto: arhiv Pomurec 

    Fotogalerija