https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Vatikan ne priznava nadnaravnosti prikazovanj v Medžugorju

19.09.2024 ob 12:55  

Vatikan ni priznal nadnaravnosti domnevnih prikazovanj Marije v Medžugorju, čeprav priznava številne pozitivne duhovne plodove, ki izhajajo iz tega svetovno znanega romarskega kraja v Bosni in Hercegovini, ki je izredno priljubljen tudi pri slovenskih romarjih.


Kot je objavil Vatican News, dokument Dikasterija za nauk vere, ki ga je odobril papež Frančišek, priznava bogate duhovne sadove, povezane z župnijo Kraljice miru, vendar ne daje stališča o nadnaravni naravi prikazovanj, o katerih poročajo vidci.

Foto: Papež Frančišek - student.si 

Dikasterij izpostavlja številne pozitivne spremembe med verniki, vključno s ponovnim odkrivanjem vere, številnimi spreobrnitvami in ozdravitvami, pa tudi z obnavljanjem družinskih odnosov in porok. Dokument pa opozarja na lažne preroke, ki napovedujejo katastrofe, in poudarja, da romarji ne hodijo v Medžugorje zaradi vidcev, temveč zaradi srečanja z Marijo, Kraljico miru.

Vatikan tako dopušča javno čaščenje v Medžugorju, a ostaja nevtralen glede nadnaravnosti tamkajšnjih dogodkov, kar potrjuje mostarski škof v sodelovanju s Svetim sedežem, pišejo na portalu Index.hr.

Foto: Arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.09.2024 ob 14:13 Štef gost

      Pri spodnji temi Varnost ni mogoče komentirati ,Peter je v vrtcu Laura sam maltretiral otroke sedaj pa hoče služiti na otrocih, zvesti član SDS sekte

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.09.2024 ob 14:16 mirsrca gost

      Kako so pobozni katoliski pomurski mediji Copy trop vetra ki piha v prazno

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.09.2024 ob 15:30 smrkci gost

      Marija je v garabandalski prikazni sporočila deklici concita da številni kardinali,škofje in duhovniki gredo po poti v pogubo in s seboj vzamejo še veliko duš.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.09.2024 ob 16:31 gost

      Ni važno, ovce z IQjem sobne temperature, bodo še naprej drle tja, hrvaški kler pa jih bo gulil do onemoglosti! Ko ima budalo denar, pameten služi...

      6 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.09.2024 ob 16:52 gost

        Gost 16.31 - Sem študent, upam si trditi, z precej visokim IQ. Med potepanjem po BIH sem bil tudi v Međugorju pa me nihče ni gulil in nisem opazil, da bi tam kdo koga gulil. Prav nasprotno, v super dizajnersko urejenem lokalu, v prijetnem okolju brez bučnega navijanja hraških popevk, kot je to v M.Soboti, sem jedel pico za 8. € in popil kavo za 1 €. Tebi pa priporočam, da si izbojšaš tvoj IQ, očitno ti ni znano kje leži Međugornje.

        18 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.09.2024 ob 23:31 gost

        Pametjakovič 123 in študent z visokim IQ, dobro vem, da je Medžugorje v BiH, govorim o tem, da tam manipulirajo z ovcami in jih gulijo hrvaški popi. Študent, ne hvali se z visokim IQjem, če verjameš v imaginarno in ne pogruntaš poante mojega pisanja…, pa še slovnice ne obvladaš (z precej - s precej)…

        5 9 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.09.2024 ob 18:43 leonskoficek gost

      evangelicani baje orgajnezejrajo izlet k Mariji v BIH

      0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.09.2024 ob 22:01 Robert gost

      Jaz odhajam ravno v torek na romanje k Mariji. In sem vesel, da se bom spet vrnil tja, ker sem lepo sprejet in se dobro počutim. Nobeden me ne guli, kot nekateri pišejo. Seveda, pišejo bedarije taki, ki tam sploh še niso bili. A napisati se da marsikaj. Pa saj nobeden ne sili nikogar, da mora iti tja. Pa tudi nobeden ne more preprečiti drugemu, da ne bi šel. Vsak po svoji presoji. Ne mislim polemizirati oziroma koga negirati v svojem komentarju. Vsak naj verjame kar želi. Jaz sem bil tam že dvakrat in vem vsaj približno, kako je. In meni je dobro.

      14 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.09.2024 ob 8:06 BERIBERI gost

      VSE JE TO LARI FARI.TO SI JE IZMISLO FRA ZOVKO Z OTROKI.KI SO SI DO SEDAJ ZASLUŽILI LEPE DENARCE.KOT JE REKEL PAPEŽ FRANČIŠEK,VSAKODNEVNO SREČANJE Z MARIJO,KOT DA DELA NA POŠTI JE LARI FARI.DOKLER BO TOLIKO NAIVNIH LJUDI,SE BODO BOSANCI SMEJALI NAIVNIM OVCAM.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      20.09.2024 ob 15:37 "bosanka" gost

      Vatikan ne priznava nadnaravnosti prikazovanj v Medžugorju,, kaj pa Vatikan ve, če smo se mi samoupravno tako dogovorili je potem to tako. Pomembno je stanje v mošnjičku !

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.