https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Slovenijo je danes že drugič streslo, ste čutili potres?

19.09.2024 ob 17:40  

Slovenijo je ponovno streslo. Že drugi potres danes so seizmogradi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili malo pred 16. uro. 

Prvi potres so zabeležili severno od Pivke, in sicer ob 14. 03. Ob 15.54 pa so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic sporočili, da so ponovno zabeležili potres magnitude 1,9. Zgodilo se je v bližini Postojne, 42 kilometrov jugozahodno od Ljubljane.

Po prvih podatkih so potres čutili prebivalci Postojne, Pivke, Knežaka in okoliških naselij, a ocenjujejo, da intenziteta potresa tudi tokrat na srečo ni presegla III. stopnje po evropski potresni lestvici.  

Foto: ARSO

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.