https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Na grajskem dvorišču potekala lutkovna predstava

Grajsko dvorišče, 20.09.2024 ob 14:03  

V sklopu Evropskega tedna mobilnosti, ki letos poteka pod geslom "Varčne poti", so danes, 20. septembra, na grajski ploščadi pripravili lutkovno predstavo za otroke. 

 

Lutkovno predstavo so si najprej ogledali otroci iz okoliških vrtcev, ki so z navdušenjem spremljali barvite in živahne lutke, nato pa so se jim pridružili še učenci prve triade osnovnih šol. Ti so z zanimanjem sledili zgodbam, ki so jih lutke pripovedovale na odru, in vstopili v svet domišljije, poln zabavnih, a hkrati poučnih vsebin.

Igriva in duhovita predstava, polna živalskih in človeških likov, je otrokom na dostopen in zabaven način približala številne pomembne življenjske vrednote in vprašanja.

Skozi prigode lutk so otroci spoznavali različne značaje in obnašanja, kar jim je omogočilo vpogled v različne vidike odraščanja in medosebnih odnosov. Zgodba, čeprav na videz preprosta, se je dotaknila tudi globljih tem, kot so človeški vpliv na okolje, pomen dobrih del ter sodelovanja in pomoči drugim.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.