https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO: Lendavčani poraženi na domačih tleh

22.9.2024  

V Športnem parku Lendava sta se v 9. krogu Prve lige Telemach pomerili ekipi NK Nafta 1903 in NK Maribor. 


Nafta 1903 - Maribor 0:3 (0:0)

(Grlić v 56. min, Beugre v 59. min, Božić v 78. min) 

Začetna enajsterica Nafta 1903

Začetna enajsterica Maribor:

Maribor je po porazu proti Celjanom v štajerskem derbiju gostoval v Lendavi. Obe ekipi sta v prejšnjih tekmah izgubili. 

Lendavčani, ki dajejo priložnost mlajšim igralcem, so imeli težko nalogo proti bolj izkušeni zasedbi Maribora, čeprav slednji še vedno ne more računati na poškodovane igralce, kot sta Hilal Soudani in Martin Milec. Lendavski trener Jozsef Bozsik poudarja pomen mentalitete in vztrajnosti, medtem ko je Mariborov Pijus Širvys pričakoval zanimiv obračun z novinci v ligi.

Nafta je gostila Maribor, ki je, kljub manku nekaterih ključnih igralcev, vključno z Josipom Iličićem, veljal za favorita.

Domači so se v prvem polčasu odlično upirali in si ustvarili nekaj priložnosti, a so gostje v drugem polčasu hitro prevzeli nadzor nad igro.

Maribor je prvič zadel v 56. minuti, ko je mrežo zatresel Nik Grlić, nato pa je Etienne Beugre v 59. minuti podvojil prednost. Končni rezultat 0:3 je v 79. minuti postavil Marko Božić, ki je z glavo zadel po podaji Sheyija Oja. Maribor je s peto zmago napredoval na drugo mesto, tik za Olimpijo, medtem ko je Nafta ostala na osmem mestu s skupno osmimi točkami.

V naslednjem krogu bo Nafta gostila Muro, Maribor pa se bo odpravil k Domžalam.

Več v spodnji fotogaleriji ...

* Foto: Jure Banfi

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.09.2024 ob 22:32 kilonja gost

      Škoda za Nafto, prvi polčas je bila enakovredna,z nekaj situacijami kjer je dišalo po zadetku če bi bila zadnja podaja hitrejša in natančnejša .Potem je MB zares pritisnil, Nafta pa se je preveč povlekla in to potem ni dobro . Nič, nad Muro z vsemi topovi, da se jo premagati. Sicer pa je bila lepa kulisa, znova pohvale Gorgonom, ki so bili glasni, lepa koreo, pa tudi Viole so bile prisotne v lepem številu .

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.09.2024 ob 7:14 gost gost

        nafta je telko špilala kelko je Maribor dovolil, saj v tej slovenski ligi vsak lehko en polčas nekomi parira , naprej se pa zgodba konča.

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.09.2024 ob 22:50 gost

      Videlo se je, da so Gorgoni in Viole še vedno prijatelji in tihi zavezniki. Niti ene same provokacije ne z ene ne z druge strani, medtem, ko se gringosi več kot pol tekme ukvarjajo z ubijanjem madžarov, samo so pa tudi ciganski madžari.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.09.2024 ob 7:12 gost gost

        to je novica o tekmi nafta maribor, zakaj je potrebno potem omenjati muro , gringose? Nafta bila enakovredna moj k..c, maribor oslabljen in je brez težav zmagal. Edina rešitev za 3 točke je ka si vodstvo zgučij z Muro ka njim pusti zmago.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.09.2024 ob 9:14 black gringos gost

      Gringosi za zamisliti se je... Gorgon je več na tekmi kak nas,pa še bpugše navijajo....

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.