https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Vozil neregistrirano vozilo brez vozniškega dovoljenja

20.09.2024 ob 14:50  

Policisti Policijske postaje Murska Sobota so v sredo, 18. septembra 2024, izven naselja Ižakovci izvajali meritve hitrosti. Ob 17.20 uri je bila izven naselja, kjer je hitrost s splošnim prometnim pravilom omejena na 90 km/h, izmerjena hitrost osebnega avtomobila, ki je znašala 163 km/h. Prav tako so v Beltincih zasegli vozilo vozniku, ki je vozil neregistrirano vozilo. 

V postopku je bilo ugotovljeno, da je osebni avtomobil vozil voznik začetnik. Zaradi storitve prekrška mu je bilo vozniško dovoljenje začasno odvzeto, podan pa je bil obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Prav tako so policisti Policijske postaje Murska Sobota v naselju Beltinci izvajali nadzor udeležencev v cestnem prometu. Ob 10.50 uri je bil ustavljen voznik kolesa z motorjem. V postopku je bilo ugotovljeno, da je vozil neregistrirano vozilo, med vožnjo ni uporabljal homologirano zaščitno motoristično čelado in ni posedoval vozniškega dovoljenja za kategorijo, v katero spada vozilo, ki ga je vozil. Zaradi vožnje vozila brez ustrezne kategorije, mu je bilo vozilo zaseženo, podan pa je bil obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Pri preverjanju lastništva vozila so policisti ugotovili, da je bilo zaseženo kolo z motorjem en dan prej ukradeno v Ižakovcih. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine bo zoper osumljenega podana kazenska ovadba na pristojno okrožno državno tožilstvo.

Ker je bil za voznika razpisan ukrep privedbe v zavod za prestajanje kazni zapora, so policisti vozniku odvzeli prostost in ga po zaključenem postopku predali v pristojen zavod za prestajanje kazni zapora.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.09.2024 ob 3:52 Mahajlski gost

      youtube.com/shorts/J2c6285IqP4?si=7SZXKLZV5NFvIe0j

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.