https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V oddaji Štartaj Slovenija tudi izdelki iz Pomurja

24.09.2024 ob 13:00  

Prihaja nova sezona oddaje Štartaj Slovenija, ki vsako leto prinaša nove lokalne pridelovalce zanimivih izdelkov na Šparove police. Predstavilo se je 7 podjetniških ekip oziroma posameznikov. Letos bodo podprli tudi Mojco Makovec Haložan in Mitja Miliča, ki predstavljata svoje sadne trakce. Ti nastajajo v Renkovcih, na domačiji Grof. Predstavlja pa se tudi Igor Paldauf, lastnik kmetije BeEko iz Vučje vasi.


Kmetija Paldauf je družinska kmetija s trajnostno noto, ki se nahaja v Vučji vasi. Pred kratkim so praznovali 150 let tradicije in pridelave ekološke hrane na njihovi kmetiji. Igor Paldauf se bo predstavil z izdelkom, ki bo kupcem olajšal pripravo kruha. Gre namreč za bio mešanico mok s semeni, ki vsebujejo tudi droži. Droži je treba sicer posebej vzgojiti, dobimo pa kruh, ki je lažje prebavljiv. Mešanici, ki jo predstavlja Paldauf, pa je le potrebno dodati zadostno količino vode.

Mojca Makovec Haložan in Mitja Milič pa sta osebi, ki se skrivata za sadnimi trakovi znamke HUDO DOBRO. Tudi njiju je bilo mogoče srečati na različnih dogodkih po Pomurju. Njuna želja je bila poskrbeti za lokalno skupnost in ustvariti trajnostni izdelek. Na kmetiji v Renkovcih tako posamezniki s statusom invalida ustvarjajo izdelke iz lokalnega sadja, iz presežkov sadja pa izdelujejo sadne trakce. 

Foto: FB HUDO DOBRO (Anže Mulec)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.09.2024 ob 15:13 ahh gost

      Gi je Beznec Pezdec polek, tam je pranje denarja!!!!!!!! Zapunte si to Prleki, mi prekmurci to že vejmo

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.09.2024 ob 16:31 gost

      To je eni marketinško sranje. Gdo več plača boljši položaj si pridobi. Potem pa izdelke zelo,,,,,,,,,,,,,,,,,, drage prodajajo po znižani ceni pa jih vseeno ne prodajo.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.