https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Bomo tankali dražje ali ceneje?

22.09.2024 ob 11:05  

V prihodnjih dneh lahko pričakujemo nižje cene goriv, kar bi lahko pozitivno vplivalo na vozniške stroške po državi. Napovedi, ki jih je pripravil portal Moje Finance, kažejo, da bi se lahko bencin in dizelsko gorivo pocenila, če vlada ne poseže v trošarine ali druge dajatve.


Cena bencina naj bi se znižala na približno 1,45 evra na liter, kar bi pomenilo občutno izboljšanje v primerjavi s trenutno ceno 1,475 evra. To bi približalo ceno bencina na raven pred začetkom vojne v Ukrajini, kar je pomembna novica za voznike, ki so bili priča nihanjem cen goriv v zadnjih dveh letih.

Podobno se pričakuje pocenitev dizelskega goriva, ki bi po predvidevanjih padlo pod 1,50 evra na liter. Trenutna cena dizla znaša 1,519 evra, kar pomeni, da bi bila nova cena po predvideni pocenitvi za približno tri cente nižja. Tudi kurilno olje naj bi sledilo temu trendu, kar bi razveselilo gospodinjstva, ki se zanašajo na to vrsto goriva za ogrevanje.

Če vlada ne bo spremenila trenutnih trošarin, bo pocenitev občutno vplivala na proračun številnih gospodinjstev in podjetij. Cene goriv so sicer v zadnjih dveh tednih izrazito nižje, vendar se to v celoti še ni pokazalo v reguliranih cenah, ki so še vedno nižje od tistih na začetku leta, kljub zvišanju dajatev.

Te napovedi prinašajo upanje na zmanjšanje finančnega bremena za potrošnike, še posebej ob naraščajočih življenjskih stroških in draginji v drugih sektorjih.

* Slika je simbolična.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.