https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Odpoklic tega izdelka, nikar ga ne zaužijte

 

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v okviru uradnega nadzora v notranjem prometu ponovno odvzela vzorce sladoleda, ki so bili proizvedeni v Makedoniji. Tudi tokrat je bila ugotovljena prisotnost bakterije Listeria monocytogenes.


Odpoklicana sta bila izdelka sladoled Premium Forest Fruits in sladoled Premium Straciatella. Sladoled je pakiran v banjicah, ki vsebujejo 1000g ali 2000 ml izdelka.

Sladoled Premium Forest Fruits je bil proizveden 17. 5. 2023, rok uporabnosti pa ima do 17. 5. 2025. Serijska oznaka izdelka je L: 230517.

Vir: UVHVVR

Sladoled Premium Straciatella ima serijska oznako izdelka L: 230518, datum proizvodnje tega okusa sladoleda je bil 18. 5. 2023, rok uporabnosti pa mu poteče 18. 5. 2025.

Vir: UVHVVR

Proizvajalec obeh izdelkov je Neho Isni DOOEL iz Skopja v Republiki Severni Makedoniji, podjetje Hrib d.o.o. odgovoren za uvoz in distribucijo teh izdelkov v Sloveniji.

Zaradi ugotovljene prisotnosti bakterije Listeria monocytogenes, so izdelek umaknili in uporabnike pozivajo, da izdelek zavržejo ali ga vrnejo na mesto nakupa. Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin opozarja, da je potrebno skrbno ravnati z živili in upoštevati vsa varnostna priporočila, da se preprečijo morebitne zdravstvene težave.

Foto: Pixabay

 

    Fotogalerija