https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Kakšne bodo nove cene goriv?

23.09.2024 ob 13:45  

Opolnoči se bo na servisih zunaj avtocest in hitrih cest cena 95-oktanskega bencina znižala za 1,8 centa na 1,457 evra za liter, dizla pa za 3,4 centa na 1,485 evra za liter. Pocenilo se bo tudi kurilno olje, in sicer za 3,3 centa za liter. Nove cene derivatov bodo veljale do vključno 7. oktobra.

Če ne bi regulirali cen, bi po oceni ministrstva za okolje, podnebje in energijo liter 95-oktanskega bencina stal okoli 1,494 evra, liter dizla okoli 1,523 evra, liter kurilnega olja pa okoli 1,189 evra, so zapisali v današnjem sporočilu za javnost.

Marže trgovcev so v skladu z vladno uredbo o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov izven območja avtocest in hitrih cest omejene in lahko znašajo največ 0,0983 evra za liter dizelskega goriva in 0,0994 evra za liter 95-oktanskega bencina ter največ 0,08 evra za liter kurilnega olja.

Cene pogonskih goriv na avtocestnem križu se oblikujejo prosto.

Vir: STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.09.2024 ob 16:43 gost

      Zato znižanje je verjetno Janša zaslužen. Ker v Sloveniji je tisto dobro in vredno vse delo vele pizdeka januša goznuga. Samo v 33 letih političnega delovanja niso mrdnuli za Slovence,,,, glupi narod,,, kot ga imenujejo tolpa SDS.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.09.2024 ob 19:39 Karel K. gost

      Oh kakšna pocenitev, spet bomo državljani napolnili svoje denarnice, ko se bomo ospeljali z bencinskih črpalk. Pravkar sem poslušal Golobčka, ko so mu celo dovolili, da je govoril na zasedanju ZN. Celemu svetu je sporočil, da Slovenija pod njegovim vodstvom pripravlja digitalni sistem za napoved vremena, ujm, poplav za celi svet. Doma v državi pa vlada revščina, zdravstvo nima denarja za funkcioniranje, plače so mizerne vsepovsod, vse štrajka. Zdaj se že skupaj z Večkovo in s svojim mentorjem Milanom Kučanom pripravljajo, kako bodo v Slovenijo pripeljali posmrtne ostanke, desetega največjega diktatorja Josipa Broza katerega se Srbi želijo, da odide iz njihove države. Milan Kučan je slovenski narod označil, da je glup. Slovenski narod pa ga še vedno časti kot tudi njegove učence in gojence in gre na volitve in se baha s tem, da nosi etiketo hlapca.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.09.2024 ob 20:11 gost

      Ja,ja, mali pinokio je tam tudi dejal , da je voda najdragocenejša,doma pa dovoli,da se dela drekovod preko virov čiste vode za Ljubljančane,čim odpre usta se zlaže.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.09.2024 ob 20:12 gost

      Tctdr

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.