https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Iščejo 28. Vinsko kraljico Slovenije

25.09.2024 ob 10:30  

Nosilec projekta Vinska kraljica Slovenije, Pomurski sejem d.o.o., je objavil natečaj za izbor 28. Vinske kraljice Slovenije, ki bo nosila nacionalno vinsko krono v letu 2025. Poznate dekle, ki ustreza razpisanim pogojem? 

Ponovno iščejo dekle, ki bo nosilo krono slovenskega vinogradništva ter poslanico slovenskega turizma in kulturne dediščine. Vinska kraljica Slovenije je predstavnica vinorodnih slovenskih dežel in države Slovenije kot vrhunske vinorodne destinacije. Doma in v tujini skrbi za pridobivanje novih prijateljev slovenskega vina ter za dvig in širitev vinske kulture.

Pogoji za sodelovanje

K sodelovanju na natečaju za izbor Vinske kraljice Slovenije 2025 so vabljena dekleta stara med 18 in 25 let, pravila narekujejo, da morajo biti kandidatke samskega stanu in državljanke Slovenije. Potrebno je tudi znanje o vinih, o slovenskem vinogradništvu, znanje vsaj enega večjega svetovnega jezika in pridobljen vozniški izpit.

Kandidatke, ki bodo pravočasno oddale prijavo in ustrezale pogojem natečaja, bodo v začetku letošnjega novembra povabljene na predstavitev komisiji za izbor Vinske kraljice Slovenije. Najprimernejše dekle, izbrano skladno s pravilnikom, pa bo okronano za 28. Vinsko kraljico Slovenije v januarju 2025.

Prijava

Prijava kandidatke mora vsebovati: ime in priimek, stalni naslov, datum in kraj rojstva, kontaktne podatke (številka mobilnega telefona, elektronski naslov), podatke o izobrazbi, kratek življenjepis in fotografijo.

Organizator bo zbiral prijave na elektronskem naslovu: miran.mate@pomurski-sejem.si, sprejete pa bodo vse prijave, ki bodo prispele do vključno 24. oktobra 2024.

Foto: FB Pomurski sejem, arhiv Pomurca

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.