https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Pozor! Sunki vetra lahko presežejo 100 km/h

25.09.2024 ob 11:00  

Danes bo na vzhodu dokaj sončno, drugod pa delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Predvsem v hribovitem svetu zahodne in južne Slovenije bo še nastalo nekaj ploh. Pihal bo jugozahodni veter, ki se bo zaradi izrazite menjave zračnih mas pred prihajajočo fronto jutri in v noči na petek še okrepil. Temperature bodo od 16 do 23 stopinj Celzija, poroča Agencija RS za okolje.

Jutri se bo jugozahodni veter okrepil. V hribovitih predelih bo občasno deževalo, drugod bo zmerno do pretežno oblačno, a večinoma suho. Jutranje temperature bodo od 11 do 17, najvišje dnevne od 17 do 23 stopinj Celzija.

V nižjih predelih lahko sunki vetra dosežejo hitrost do 70 kilometrov na uro in več, medtem ko bo v višjih legah veter presegal 100 kilometrov na uro. Nad našimi kraji bo vztrajal močan jugozahodni vetrovni pas, ki se bo do sobote pomaknil proti vzhodu. 

 

Napoved za sosednje pokrajine

Prevladovalo bo nestanovitno vreme s krajevnimi padavinami. Več sonca bo v krajih vzhodno od nas in ob Jadranu. Jutri bo spremenljivo oblačno, več sonca bo na zahodu in jugu. Popoldne bo v krajih severozahodno od nas začelo deževati.

 

Obeti: Najbolj vetroven in najtoplejši bo petek

V petek bo deževno, najbolj v Posočju. Padavine se bodo od zahoda širile proti vzhodu. Še bo pihal okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo. V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno z nekaj dežja. Zapihal bo veter severnih smeri, na Primorskem proti večeru burja.

Foto: Pixabay

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.09.2024 ob 11:08 maher gost

      Mi imamo vsakodnevno 100 km/h iz strani pernatega .,zelo inteligentnega , oziroma vse veščega skratka strokovnjaka NI DA NI Povprašajte ga kako se zaščititi oziroma kaj ukreniti pred vetrom !!! MAHER od MAHERA !!!!

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.09.2024 ob 11:20 gost

      Isuse , isuse , da pa je vse res gost ob 11:8

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.