https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Ministrstvo namenilo sredstva Fazaneriji: Dogradili bodo trubune

26.09.2024 ob 11:10  

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je za sofinanciranje športne infrastrukture skupno zagotovilo 50,3 milijona evrov. S temi sredstvi bo podprtih 77 investicij v zunanjo športno infrastrukturo ter 64 investicij v športne objekte po vsej Sloveniji. Po tem, ko so zagotovili dodatna sredstva, so se na seznamu prejemnikov znašle še tri pomurske občine, in sicer Mestna Občina Murska Sobota, Občina Odranci in Občina Križevci pri Ljutomeru.

 

Za javni razpis za sofinanciranje investicij v javno športno infrastrukturo je bilo prvotno namenjenih 32,4 milijona evrov (22,4 milijona v letu 2024 in 10 milijonov v letu 2025). Zaradi velikega zanimanja in kakovosti prijavljenih projektov so bila zagotovljena dodatna sredstva.

Minister Matjaž Han je izpostavil, da gre za največji obseg sredstev za športno infrastrukturo v zgodovini Slovenije, kar je pomemben korak k zagotavljanju dostopne in sodobne infrastrukture za vse športnike. 

500.000 evrov Fazaneriji

Na seji 12. septembra 2024 je Vlada Republike Slovenije sprejela pomembne odločitve o prerazporeditvi sredstev iz državnega proračuna za leto 2024, kar bo omogočilo dodatna vlaganja v športno infrastrukturo. Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je prerazporedilo 5,5 milijona evrov za sofinanciranje investicij v športno infrastrukturo slovenskih občin. Skupno je bilo na voljo 36,7 milijona evrov, kar je vlada potrdila tudi s spremembo Letnega načrta za financiranje športnih investicij.

Med podprtimi projekti je tudi dograditev tribun na stadionu Fazanerija v Murski Soboti, katerega celotna vrednost znaša 1.298.953,43 evra. Ministrstvo bo projekt sofinanciralo s 500.000 evri.

Sredstva tudi Osnovni šoli Odranci in Osnovni šoli Križevci

Občina Odranci bo prejela 50.000 evrov za prenovo strehe na telovadnici Osnovne šole Odranci, Občina Križevci pa bo za velik projekt rekonstrukcije telovadnice pri Osnovni šoli Križevci prejela milijon evrov.

Foto: Arhiv Pomurca

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.09.2024 ob 13:41 deny gost

      Tega pol milijona evrov je zrikto "jaz kot minister" ka de lejko do smrti sedo in uživo sadove svojega dela v VIP loži.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.09.2024 ob 21:22 gost

        Pa kaj je z vami Prekmurci? Res ne razumem, da vam nikoli nič ne paše. Ni v redu, če ne zrihta, ni v redu, če zrihta … Meni je super, če je vsaj malo pripomogel k temu, da se je investicija skoraj polovično pokrila. Bravo Jevšek!👏🏻👏🏻👏🏻

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.