https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO: Prepričljiva zmaga proti Murašicam

Fazanerija, 26.9.2024  

Članice ŽNK Mura Nona so danes na Fazaneriji igrale ključno tekmo. Na povratni tekmi zadnjega predkroga lige prvakinj igrajo z St. Pöltnom. St. Pölten je v prvem dvoboju z Muro slavil z 3:0. Današnja tekma se je končala z rezultatom 0:5. 

ŽNK Mura Nona - SKN St. Pölten 0:5 (0:3)

(Mädl v 3. in 10. min, Pekel v 34. min; Vračević v 67. min, Zver v 89. min)

St. Pölten, za katerega igrata tudi slovenski reprezentantki Mateja Zver in Izabela Križaj, si je na prvem obračunu zagotovil obetavno prednost. Avstrijske tekmice so kar devetkrat osvojile državno prvenstvo in imajo v vitrini tudi deset pokalnih naslovov.

Začetna enajsterica ŽNK Mura Nona: Gavillet, Sivolobova, Kravets, Vindišar, Šoštarič, Vilčnik, Kos, Makovec, Rakovec, Kolbl, Malakhova

Začetna enajsterica SKN St. Pölten: Zver, Melike Pekel, Mädl, K. Dubcová, Wenger, Hillebrand, Mattner, Klein, Balog, Križaj, Schlüter

Avstrijke so po hitrem napadu že dosegle zadetek. V 3. minuti je gol zadela Valentina Mädl. Po podaji Mateje Zver je Valentina Mädl zadela še enkrat v 10. minuti.

V 19. minuti je prvi rumeni karton za gostje dobila Leonarda Balog. V 34. minuti je za avstrijke zadela Melike Pekel.

Za Murašice je prvi rumeni karton v 36. minuti dobila Lucija Kos. Prvi polčas se je končal z rezultatom 0:3. V 46. minuti je v igro namesto Jennifer Klein vstopila Tea Vračević, pri domačih pa je v igro namesto Anastasie Sivolobove vstopila Hana Serec. Špela Kolbl je v 48. minuti prejela rumeni karton. 

Pri avstrijkah je v 59. minuti prišlo do menjave. V igri je namesto Melike Pekel vstopila Melanie Brunnthaler, namesto Valentine Mädl pa Andrea Glibo. V 65. minuti je prišlo do menjave tudi v domači ekipi. V igro je namesto Noell Vilčnik vstopila Lea Dolinar, namesto Žive Rakovec pa Neža Hrga. 

Po dolgem predložku Mateje Zver je Vračevićeva zadela gol v 67. minuti. 

V 71. minuti je sledila še ena dvojna menjava pri avstrijkah. DAngelo in Krznarić sta vstopili v igro namesto Križajeve in Dubcove. V 80. minuti je sledila dvojna menjava še pri domačih. V igro sta namesto Šoštaričeve in Malakhove vstopili Jakšič in Eferl. 

Za avstrijke je iz 11 metrov v 89. minuti gol zadela Mateja Zver. V sodniškem podaljšku je v 92. minuti Špela Kolbl prejela še en rumeni karton. 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Jure Banfi

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.09.2024 ob 22:03 gost

      Mura iz Murske

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.09.2024 ob 22:29 Resnica gost

      Enostavno Slabo,premalo,samo nabijanje žoge,in tekanje brez glave,brez sistema,brez kondicije,nič od nič.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.09.2024 ob 22:35 U gost

      Zdaj te je konec ? Ali se vedno nej? Ka so tak na veliko pisali in se slikali da še ni konec …

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.09.2024 ob 22:49 Dr gost

      Keri to financira mora biti totalni idiot. Z zakonom ukiniti ženski nogomet.!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.09.2024 ob 23:08 gost

      SRA-MO-TA!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.