https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO: Murašice čaka odločilna tekma v Fazaneriji

Murska Sobota, 26.9.2024  

Nogometašice Mure None so na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakinj v Avstriji izgubile proti St. Pöltnu z 0:3. Končno je tu tako pričakovana povratna tekma, ki jo bodo odigrale na domačem igrišču. Po intenzivnih pripravah bo pika na i podpora navijačev.

V prvi tekmi playoffa za uvrstitev v Ligo prvakinj so morale Murašiče minuli četrtek kljub odličnemu boju priznati prednost nasprotne ekipe. 

V povratni tekmi se bodo danes na domači Fazaneriji ob 19. uri borile za preobrat. Pri današnji tekmi bodo zmagovalke napredovale v skupinski del najprestižnejšega ženskega evropskega nogometnega tekmovanja.

Domača podpora in Fazanerija bosta ključni pri tem, da Murašice poskušajo preobrniti izid in si zagotovijo vstop med evropsko elito ženskega nogometa.

Trener Vladimir Kokol pred tekmo izraža optimizem kljub težki situaciji in poudarja razvoj mladih igralcev v ekipi, kjer je več igralcev starih med 18 in 19 let. Mura se sooča z izzivi, kot so poškodbe ključnih igralk in velike finančne razlike s tekmeci, kar vpliva na širino kadra in infrastrukturo. Kokol poziva k večjemu vlaganju v ženski nogomet in ustanovitvi mladinske lige v Sloveniji. Kljub težavam se ekipa osredotoča na svojo igro in upa na svetlo prihodnost.

Foto: FB ŽNK Mura, arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.