https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: NIET proslavili 40 let delovanja

MIKK, 29.09.2024 ob 12:00  

Legendarna slovenska punk skupina NIET je letos proslavila 40-letnico delovanja. Ob tej pomembni obletnici so v soboto, 28. septembra, nastopili v MIKK-u.

Svojo 40. obletnico delovanja je skupina NIET proslavila 25. maja v ljubljanskih Križankah s spektakularnim koncertom, za katerega so vstopnice pošle že več kot mesec dni pred dogodkom. Po tem so nastopili še v Mariboru, Kranju in Šentjerneju, medtem ko so se septembra po dolgih letih ponovno vrnili v Mursko Soboto.

NIET so svojo pot začeli leta 1984 in hitro postali ena najvplivnejših skupin na slovenski punk sceni. Njihova glasba, prežeta z uporniškim duhom in brezkompromisnimi besedili, je hitro našla pot do src številnih mladih, ki so v njihovih pesmih prepoznali glas generacije. Med njihovimi najbolj znanimi pesmimi so "Depresija", "Lep dan za smrt" in "Ritem človeštva", ki so postale himne uporništva in odtujenosti, značilne za čas, v katerem so nastale.

Kot predskupina je nastopila hardcore zasedba Wasserdicht iz Ormoža, znana po svoji energični glasbi in strastnem pristopu. Ta skupina, ki je svojo pot začela v zgodnjih devetdesetih letih, se je po dolgem premoru ponovno zbrala leta 2021 in začela ustvarjati nov material. Spomladi so v sodelovanju z glasbenima založbama GBTM Records iz Murske Sobote ter zagrebškim PDV Records izdali svoj prvenec “Prihajamo v miru”.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.09.2024 ob 13:55 Lotmercan gost

      Jas sen bija pa sen se kuj pokenja!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.