https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Upravičenci do subvencije komunalnega prispevka: Kdo lahko zaprosi?

Moravske Toplice, 17.10.2024 ob 8:30  

Občina Moravske Toplice že več kot dve leti ponuja subvencijo komunalnega prispevka, namenjeno mladim in mladim družinam. Ta ukrep je zasnovan za zmanjšanje finančnega bremena pri izgradnji ali prenovi stanovanjskih objektov, kar je še posebej pomembno v današnjih časih, ko so stroški gradnje in prenove pogosto visoki.

Subvencija komunalnega prispevka pomaga pri kritju stroškov, povezanih z izgradnjo ali prenovo doma. To pomeni, da mladi in mlade družine lahko lažje načrtujejo svoje prihodnje domove, saj je manjši finančni pritisk ključen za mnoge.

Kdo lahko zaprosi?

Subvencijo lahko pridobijo mladi in mlade družine, ki nameravajo graditi ali prenavljati stanovanjske objekte na območju naše občine. To pomeni, da so mladi do 29 let in družine z otroki upravičeni do te finančne pomoči.

Kako visoka je subvencija?

Subvencija znaša 40% od odmerjenega komunalnega prispevka za mlade, medtem ko mlade družine lahko pridobijo kar 50% od odmerjenega komunalnega prispevka. Kljub odstotku je najvišji znesek subvencije omejen na 2.000,00 evrov, kar pomeni, da je mogoče pridobiti znatno pomoč pri financiranju gradnje ali prenove.

Več informacij o pogojih in postopku prijave je na voljo na spletni strani Občine Moravske Toplice. 

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.