https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Iz prodaje umaknili to moko, vrnite jo na mesto nakupa

28.09.2024 ob 13:04  

Izvajalec dejavnosti Mlinotest d.d., je obvestil Upravo RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, da izvaja umik moke iz prometa. Razlog za takšen ukrep je prisotnost žitnih škodljivcev v omenjenem živilu.

Gre za Pšenično moko TIP 850, z datumom uporabnosti: 27.06.2026, z opisom pakiranja: papirnate vrečke in velikostjo pakiranja: 5 kg, proizvajalca Mlinotest Živilska industrija d.d., Ajdovščina. 

Kot previdnostni ukrep je določen umik živila iz prodaje, kar pomeni, da izdelek ne bo več na voljo, dokler se ne odpravi težava. Potrošnikom svetujejo, da živilo, če so ga kupili, vrnejo na mesto nakupa, kjer bodo verjetno prejeli povračilo ali zamenjavo izdelka.

Foto: pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.