https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Mlin na Muri v Ižakovcih dobiva novo podobo

Ižakovci, 01.10.2024 ob 11:00  

Marca 2024 so se začela dela za izgradnjo novega mlina in broda ob reki Muri, ki zdaj že dobiva svojo novo podobo. Ta projekt predstavlja pomemben korak k ohranjanju kulturne dediščine ter nadgradnji turistične ponudbe.


Projekt s ciljem obnove in ponovne postavitve mlina in broda na Otoku ljubezni, v skupni vrednosti znaša 475.115,33 evrov. Njegov zaključek je bil predviden v prvi polovici avgusta 2024. 

Mlin se prostorsko gledano nahaja na isti lokaciji, torej ob že obstoječih betonskih delih pomola ter na obstoječih temeljih, v katerih so že izvedena sidra za privez mlina.

Pred dobrim tednom dni so v reko Muro uspešno spustili oba kumpa, na katerih je zaživel nov plavajoči mlin na MuriGre za kompozicijo dveh nosilnih čolnov. Večji kump nosi osrednji del, torej hiško za mlinarja, velik pa je približno 15 metrov v dolžino in 5,5 metra v širino. 

Poleg obnovljenega mlina bodo na Otoku ljubezni ponudili še nove vsebine za obiskovalce, med drugim najem e-koles in daljnogled, ki bo omogočal opazovanje okolice. 

 Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.