https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Bo novi vršilki dolžnosti uspelo spremeniti usodo dvorca?

Rakičan, 01.10.2024 ob 14:15  

Svet zavoda Raziskovalno izobraževalnega središča Dvorec Rakičan je danes soglasno imenoval Darjo Korelc za vršilko dolžnosti direktorja, ki bo na svoji novi funkciji nastopila jutri, 2. oktobra.

Korelc, ki je doslej vodila eko-socialni zavod Makrobios Panonija, se zaveda izzivov, ki jih prinaša ta položaj, in se veseli priložnosti za izboljšanje stanja dvorca.

Novo vršilko dolžnosti čaka težko delo, saj bo zamenjala Tatjano Buzeti, ki je nedavno odstopila s funkcije. Dvorec Rakičan se sooča s številnimi težavami, ki se vlečejo že dlje časa, vključno z visokim dolgom, ki na začetku leta 2024 znaša kar 862.103,65 evra.

Na razpis za vršilca dolžnosti direktorja so prispele štiri vloge, od katerih sta bili le dve popolni. Predsednica sveta zavoda Petra Cajnko je potrdila, da je svet zavoda opravili skrbno izbiro in se odločil za Korelc.

Z imenovanjem vršilke dolžnosti direktorja bo vsaj začasno konec vodstvene krize v rakičanskem dvorcu, vendar pa likvidnostne težave ostajajo. Te se med drugim kažejo v blokadah transakcijskega računa in upnikih, ki grozijo z novimi izvršbami.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija