https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Prekmurje bogatejše za polnilni postaji za električne avtomobile

Murska Sobota, 15.02.2012 ob 13:08  

Elektro Maribor je danes v Murski Soboti predal v uporabo polnilno postajo za električna vozila, pravkar pa poteka enaka otvoritev še v Lendavi. Polnjenje je do nadaljnjega brezplačno.

Družba Elektro Maribor vstopa na področje trajnostnega razvoja z blagovno znamko E-mobil. Z vzpostavitvijo mreže polnilnih postaj za vozila na električni pogon prispevajo k zmanjšanju izpustov ogljikovega dioksida oziroma k nizkoogljični družbi.

Po Mariboru je polnilni mesti za električna vozila dobilo tudi Prekmurje. Dopoldan je bila odprta polnilna postaja v Murski Soboti, popoldan pa še v Lendavi. Gre za klasično polnitev, pri katerem je čas za napolnjenje praznih akumulatorjev potrebno od šest do osem ur. Za zdaj bo napanje avtomobilov na električni pogon brezplačno.

"Električna vozila so prihodnost, ki nam je z vsakim dnem bliže. Elektro Maribor se tega zaveda in zavestno deluje tako, da pripravlja vse potrebno za razvoj ustrezne infrastrukture, ki je osnovni pogoj električne mobilnosti,"
pravi Silvo Ropoša, zastopnik Elektro Maribora.

Polnilna postaja je Ropoša odprl skupaj z županom Mestne občine Murska Sobota Antonom Štihcem, ki je ob tem povedal: "Racionalno in učinkovito upravljanje z energijo ima mnogotere učinke. Tako na področju varovanja okolja kot ne nazadnje tudi v denarnici vsakega posameznika. Električna vozila bodo v prihodnosti zavzamala vedno večji obseg na avtomobilskem trgu prav zaradi prej navedenih učinkov. Slediti trendom in biti pripravljen stopiti korak bliže bo v prihodnosti vedno bolj ločevalo uspešne od neuspešnih. Čestitam družbi Elektro Maribor, da hodi po poti uspešnih. Na vseh nas pa je, da jim bomo tudi mi kot posamezniki sledili in prešli na električna prevozna sredstva."

Otvoritev polnilne postaje v Lendavi 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.