https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Prepustili so se sproščujočemu slikanju

Lendava, 10.10.2024 ob 6:05  

Minuli teden so se v Lendavi prepustili umetniškemu vodstvu Elvire Vaupotič Göncz in ustvarjali čudovite mandale.


V vaškem domu je namreč potekala prijetna in ustvarjalna delavnica slikanja mandal, ki je v sodelujočih prebudila umetniškega duha in ponudila posebno obliko sprostitve.

Društvo Primorci in Istriani v Prekmurju se je po uspešni delavnici zahvalilo Zvezi kulturnih društev Lendava, Elviri Vaupotič Göncz za strokovno vodenje, dragocene napotke in tehnike slikanja ter fotografu, ki je vse to obeležil. Nastale so številne zanimive mandale, ki so pozornost pritegnile s svojimi barvnimi vzorci.

Mandale so simetrične in geometrične oblike, ki so pogosto uporabljene v meditaciji in duhovni praksi, njihovo ustvarjanje in opazovanje pa naj bi pomagalo pri doseganju notranjega miru in ravnovesja. Slikanje mandal se je res izkazalo za izjemno sproščujočo aktivnost, zato je bila delavnica med udeleženkami zelo dobro sprejeta.

Foto: Tomaž Galič

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.