https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Študijski krožek Tišina obeležil 30 let

Tišina, 05.10.2024 ob 15:00  

Študijski krožek Tišina je v petek, 4. oktobra obeležil 30 let aktivnega delovanja v domačem okolju in širše. Kot je povedal direktor Ljudske univerze Murska Sobota, to ni le praznik univerze in sodelavke Mihaele, ampak praznik vseh zbranih. 


Ob 30-letnici delovanja so pripravili prireditev, razstavo izdelkov in predstavili tudi knjigo z naslovom "RES DOBRO, študijski krožki v Tišini". V njej so zbrali preteklost in spomine 30 let, ki so za njimi. Vsako leto so se naučili nečesa novega, je povedala mentorica Mihaela Flisar

V preteklih 30 letih so namreč sodelovali na mnogih dogodkih, projektih in delavnicah, zmeraj pa je bil cilj poiskati nekaj starega, kar bi radi ohranili. Poseben poudarek so namenile delavnicam za šolske otroke, na katere so prenašale ta neprecenljiva znanja. 

Zbrane je najprej nagovoril direktor Ljudske univerze Murska Sobota, Dejan Dravc, ki se je predsednici Študijskega krožka Tišina, Mihaeli Flisar, ki zdaj zaključuje svojo karierno pot, nato pa je nekaj besed namenil tudi župan Občine Tišina, Franc Horvat.

Doktorica Nevenka Bogataj iz Andragoškega centra je vse toplo pozdravila, posebno pozornost pa je namenila članicam Študijskega krožka Tišina in poudarila uspešnost tovrstnega učenja. Ob tem je povedala: "Vaša moč, ustvarjalnost, učenje, veselje sijejo v prostor, v kraj in v skupnost. To je tisto neotipljivo, nemerljivo, nekupljivo in posebej dragoceno, kar krožki prinašajo v Slovenijo vsa ta leta in seveda v vaš študijski krožek in širšo okolico."

Ob pomembni obletnici delovanja krožka v Tišini, dveh izdanih knjigah in mnogih dogodkih se je poklonila članicam Študijskega krožka Tišina in jih povabila k temu, da skupaj ohranjajo in negujejo navdih za nadaljno delo.

Mentorica Študijskega krožka Tišina, Mihaela Flisar, je dodala: "Ugotavljam, da se je naša skrb oz. naše delovanje videlo na nas samih, saj smos tem nenehno bogatile sebe, naravo in lokalno okolje. Vsa leta smo imele željo, da se družimo, nekaj novega naučimo in pokazale vzgled vsem občanom v lokalnem okolju. To so dragocena znanja, s tem smo pridobili veliko spretnosti, potrpežljivosti znanja in sodelovanje med članicami."

Članicam Študijskega krožka Tišina so nato čestitali za dolgoletno sodelovanje, podelili priznanja, cvet in pravkar izdano knjigo. Nekatere izmed članic so namreč del krožka že 29 let, že 30 let pa jim pomaga tudi gospod Alojz Flisar.

Gospa Marija, dolgoletna članica krožka, je mentorici v imenu članic podarila šopek in ji namenila naslednje besede: "To je bila 30-letna povest o dobrih ljudeh in glavni akter te povesti je naša najdražja  mentorica. Brez nje ne bi bilo nas, pa ne teh 30 let in ne te lepe knjige."

Kronološko razstavo 30 let Študijskega krožka v Tišini so pripravili člani: Marija Ficko iz Petajncev, Zora Gosak iz Tišine, Vlasta Grah iz Petajncev, Marjeta Kolman iz Petajncev, Julijana Kovač iz Petajncev, Katarina Lazar iz Tropovcev, Jožica Prejac iz Petajncev, Veronika Rogač iz Tišine, Irena Stolnik iz Murske Sobote, Marija Škalič iz Petajncev, Marija Tornar iz Tropovcev, Jana Zelko iz Tropovcev, Mihaela Flisar iz Tišine in Alojz Flisar iz Tišine.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.