https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Gonimo DOBRODELNO 2024: Pridružite se kolesarskemu festivalu s poslanstvom STAY STRONG!

04.10.2024 ob 14:35  

Pod geslom STAY STRONG bodo kolesarji z dobrimi nameni znova stopili skupaj in poganjali pedale v znak podpore tistim, ki pomoč resnično potrebujejo.


V soboto, 5. oktobra 2024, se bo v Pomurju odvijal kolesarski dogodek Gonimo DOBRODELNO 2024, ki združuje dva priljubljena dogodka v en pravi kolesarski festival.

STAY STRONG 300 KM: Izziv za vzdržljive kolesarje

Prvi del festivala bo potekal v organizaciji Društva za rekreacijo Potačejk, ki pripravlja dobrodelno kolesarsko vožnjo zaprtega tipa v dolžini kar 300 kilometrov.

Kolesarjenje bo razdeljeno na tri etape po 100 kilometrov, začetek pa bo ob 4.30 zjutraj pred trgovino ŠPICA Bike Shop. Udeleženci bodo prevozili traso s povprečno hitrostjo med 28 in 32 kilometrov na uro.

Na traso se lahko priključijo vsi, ki si želijo prispevati kilometre, pri čemer bodo udeleženci zbirali sredstva za humanitarno organizacijo.

Za vse tiste, ki bi se posamezno ali s podjetjem želeli priključiti k akciji Gonimo DOBRODELNO 2024, pa so v sodelovanju z Evangeličansko humanitarno organizacijo - Podpornica uredili tudi možnost dobrodelnih nakazil na spodnji transakcijski račun. Transparentno, jasno, zares dobrodelno.

Evangeličanska humanitarna organizacija-Podpornica, Slovenska ulica 17, 9000 Murska Sobota

TRR: SI56 0249 6008 9536 543
Namen: DUŠAN 2024
Koda namena: 2024-0510

Vožnja ni tekmovalnega značaja, poudarek je na skupinski vožnji in podpori – pomembno je, da začnejo in zaključijo skupaj.

Kolesarji bodo imeli med posameznimi etapami krajše postanke za okrepčila, zaključek celotne trase pa je predviden ob 16. uri na izhodiščni točki pred trgovino ŠPICA Bike Shop.

Priporočena dobrodelna prijavnina znaša 30 evrov in vključuje topli napitek na začetku, vodo med vožnjo, topel obrok ob zaključku ter logistično podporo in prevoz osebne opreme.

ŠPICA GONICA: Zabavna tura po domači pokrajini

Drugi del festivala bo zaznamovala priljubljena ŠPICA GONICA – krajša crosscountry tura po okoliških poteh. Zbor udeležencev bo ob 8.30 pred trgovino ŠPICA Bike Shop, kjer jih bo pogostila ekipa Jasha Brewing.

Trasa dolžine 44 kilometrov bo kolesarje popeljala po slikoviti pokrajini Radgonskih goric, s 50 odstotkov makadamskih in 50 odstotkov asfaltnih poti. Kolesarjenje je primerno za gravel, treking in gorska kolesa, vendar ni primerno za cestna kolesa.

Tudi za ta dogodek je priporočena dobrodelna prijavnina 30 evrov, ki vključuje topli napitek, vodenje pod okriljem ekipe RIDE GORIČKO in vrhunsko kulinarično doživetje na cilju.

Vožnja ni tekmovalnega značaja, poudarek je na skupinski vožnji in podpori – pomembno je, da začnejo in zaključijo skupaj.

Gonimo DOBRODELNO 2024 bo tako več kot le športni dogodek – bo priložnost za povezovanje skupnosti, za kolesarjenje z dobrim namenom in za nepozabno druženje na kolesih. Pridružite se in prispevajte svoj kilometer tudi vi!

Foto: Špica Bike Shop

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.