https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Dvoboj med Kučanom in Janšo se nadaljuje

Ljubljana, 16.02.2012 ob 16:12  

Novi slovenski premier Janez Janša je pred dnevi v oddaji Pogledi Slovenije javno naznanil morebitno sodelovanje s predsednikom države, saj je v preteklosti že sodeloval »s človekom, ki ga je dal zapreti«. Z izjavo sicer ne bi bilo nič narobe, če s tem ne bi bil mišljen bivši predsednik države, Milan Kučan, kar pa ponovno odpira stare rane in napoveduje dvoboj, ki se te dni odvija pred očmi slovenske javnosti.

 

Kučan seveda Janši ni hotel ostati dolžan, zato mu je po oddaji vrnil žogico z izjavo, da Janši »manipulacije, podtikanja in laži niso tuje.« Spomnimo, da je Janša leta 1988 bil aretiran in sicer je, kot trdi Kučan, aretacijo zahtevala in vodila jugoslovanska armada oz. njena varnostno obveščevalna služba in ne slovenski politični vrh, kot Janša to trdi. S slovenskim političnim vrhom je mišljen komite za splošno ljudsko obrambo in družbeno samozaščito, ki ga je takrat vodil Kučan kot predsednik Centralnega komiteja Zveze komunistov Slovenije.

»Hitler pa ni imel pojma o koncentracijskih taboriščih«

Kot poroča slovenski častnik Dnevnik, obtožb ni videti konca. Janševa SDS stoji za svojim predsednikom in podkrepljeno s sporočili za javnost in objavami na socialnih omrežjih poudarja, da njihov predsednik ni manipulant. Med drugim so recimo na strani Twitter zapisali, da »Hitler pa ni imel pojma o koncentracijskih taboriščih.«, kar se seveda sarkastično navezuje na to, da potem Kučan ni bil tisti, ki dal Janšo zapreti. Dvoboj je potem nadaljeval sam bivši predsednik, ki je z javnim pismom ostro zanikal obtožbe, saj je med drugim zapisal: "Gre še za eno manipulacijo. Tudi pri kritičnem presojanju družbenopolitičnega sistema pred letom 1990 ni dopustno zamegljevati vloge in razmerja med takratnimi političnimi in oblastnimi organi, jim podtikati namišljena dejanja in zavestno lagati."

Manipulacije, laži, prikrivanje?

Kateri od dvobojevalcev ima prav, kateri od njiju zagovarja svoj prav in kateri od njiju bo na koncu poraženec in kateri zmagovalec, še zdaleč ne moremo predvideti. Tako Janša kot Kučan nadaljujeta z verbalnim dvobojem, z obtožbami in po njunem mnenju z dejstvi podkrepljenimi izjavami. Politične agonije v Sloveniji torej še zdaleč ni konec in verjetno ji bomo priča še precej časa.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Drznost
      16.02.2012 ob 19:34 Drznost

      Kučan je pripadal eliti ki je dala ubijati slovence. Leta okrog 1950 - 1960 je izginilo na deset tisoče sovencev. V gederovcih se starejši še vedno spominjajo pobojev ki so se dogajali na meji. Mogoče gospod Kučan ni sam ubil nikogar je pa bil pripadnik te skupine (komunistov). In če držiš svečo medtem ko drugi krade si enako kriv. Na vesti ima polno nedolžnih prekmurcev ki so izginili nekje na meji

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. jozekk
      16.02.2012 ob 20:48 jozekk

      oba sta isteva velkiva lažnijfca!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. Truplo
      17.02.2012 ob 12:06 Truplo

      Ja, seveda... Hitler ni vedel, da so koncentracijska taborišča, Eichmanu se niti ni sanjalo, da tja vozijo Žide, Tito ni ničesar vedel o povojnih pobojih, Kučan pa ne o aretaciji Janše... oz. da smo bolj natančni: verjetno res ni podpisal kakšnega papirja, da ga lahko zaprejo, bo pa nedvomno držalo, da je za vse vedel in dal tihi blagoslov! Do kdaj bo tal prekleti komunjar vedril?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.