https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Državni zbor potrdil Sajovica za obrambnega ministra, Logaja za šolskega

08.10.2024 ob 12:00  

Državni zbor je z 46 glasovi za in 26 proti potrdil dosedanjega vodjo poslanske skupine Svobode, Boruta Sajovica, za ministra za obrambo. Za ministra za vzgojo in izobraževanje pa je bil imenovan donedavni direktor Zavoda za šolstvo, Vinko Logaj. Oba ministra sta že prisegla v DZ in s tem uradno prevzela funkcije v vladi Roberta Goloba.


Primopredaja na ministrstvih za obrambo in vzgojo ter izobraževanje bo predvidoma v torek. Borut Sajovic, dosedanji vodja poslanske skupine Svobode, prevzema vodenje obrambnega resorja po izvolitvi Marjana Šarca v Evropski parlament, medtem ko Vinko Logaj, donedavni direktor Zavoda za šolstvo, prevzema ministrstvo za vzgojo in izobraževanje po odstopu Darja Felde.

Premier Robert Golob je pri predstavitvi obeh kandidatov izpostavil njune bogate izkušnje, pri čemer je Sajovica označil za enega najbolj izkušenih politikov v Svobodi, ki razume potrebe ljudi, Logaja pa je pohvalil za organizacijske sposobnosti in strokovnost na področju šolstva.

Koalicijske stranke so podprle oba kandidata, medtem ko je opozicija izrazila pomisleke. V SDS in NSi so kritizirali pomanjkljivo razjasnitev očitkov zoper Logaja, medtem ko so pri Sajovicu poudarili, da njegove izkušnje v civilni zaščiti morda niso dovolj za vodenje obrambnega resorja.

Z imenovanjem Sajovica in Logaja je Golobova vlada zapolnila dve od treh izpraznjenih mest, medtem ko bo resor za digitalno preobrazbo začasno vodil finančni minister Klemen Boštjančič, poroča STA. 

Foto: Bobo, arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.10.2024 ob 13:07 ajajaj gost

      Eh Sajovec ti si katastrofa ! Golob pa daje vse večje kekce za ministre .....Bog se usmili !

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.10.2024 ob 13:20 Dandi gost

      Mama mia ,,,pa se mi sploh zavedamo , da živimo v Sloveniji ?Ali smo res tako zaostali narod , da ne vemo kaj sploh država je oziroma kako se jo vodi ? Žalostno !

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.10.2024 ob 13:30 gost

      Slovenija je pogorela na celi črti kar se tiče vladanja ! Bože mili se usmili

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.10.2024 ob 13:52 gost

      Slovenija je že pogorela z vlado pred 33 leti desnimi ekstremisti. Keri so jo usmerili v propad in v pogubo. Potem pa je še vsaka vlada malo dodala. Zato smo zdaj kjer smo. Največji akterji tega propada so pa Janša Peterle, Brejc, Baucar, Rupel, Kučan, Pahur, Grims, Hojs, Horvat, Golobič. Itd.

      2 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.10.2024 ob 14:07 gost

      Ti tele ti pa res ne boš nikoli prišel k sebi ! Hvaljen Jezus !13:52

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.10.2024 ob 14:14 spidermen gost

      Ta vlada je zrela na odpad

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.10.2024 ob 16:39 gost

      Stojadin Duh pa ne bo odgovarjala za njeno ŠLAMPARIJO (računalniki ) , ja, ja saj pa je tudi ŠLAMPASTA IN NESPOSOBNA KOKLA !

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.