https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Moščanski plesalci in pevci navdušili v Italiji

13.10.2024 ob 16:00  

Programu Slovenija v Beneški laguni 2024 so se letos pridružili tudi folklorna skupina in ženska vokalna skupina KTD Moščanci. Kljub velikim zapletom z avtobusnim prevozom so se 4. oktobra odpravili na italijansko stran Jadrana. Štirje kombiji z društvenimi šoferji so prevzeli odgovorno nalogo prepeljati člane obeh skupin v pristanišče Punta Sabbioni, kjer so se vkrcali na ladjo, ki jih je prepeljala v Benetke.

Dež jih je spremljal vse od doma, v Vipavski dolini še močna burja, ostala pa je dobra volja v pričakovanju lepšega vremena. Prišli so v Benetke, kjer so jih pričakali voda, dež, hoja po lesenih brveh in ugotovitve, da se cene za kavico ne dajo primerjati z našimi. Z ladjo so se nato vrnili v pristanišče Punta Sabbioni in namestitev v hotelu ORIZZONTE, Lido di Jesolo.

Za zabavo v hotelu so poskrbeli njihovi godci, ki so razigrali tudi skupino Grifon iz Šempetra v Savinjski dolini. Pelo in plesalo se je do večerje čisto v italijanskem stilu. Pozna zabava za nekatere, še prej kopanje v morju za hrabre in miren spanec za druge. Sonce je končno posijalo še pred nastopom ženske vokalne skupine Zarja v lepi sodobni cerkvi Perrocchia di San Liberale e Mauro z odlično akustiko.

Popoldne  je sledil nastop folklorne skupine na trgu Piazza Aurora. Poleg njihove skupine je bilo še 22 pevskih, instrumentalnih in folklornih skupin, kar je trajalo vse do večera, ko je potekalo tudi spoznavanje med člani slovenskih skupin v Italiji. Njihovi najmlajši so uživali že drugi večer ob strežbi in pozornosti natakarice, ki je prišla iz Maroka. Učili so se angleščine in njo usposabljali izreči nekaj slovenskih besed. V nedeljo so se vrnili domov.

Foto: KTD Moščanci (Marta Horvat)

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.