https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: 240 let šolstva v Puconcih

11.10.2024 ob 11:45  

V Puconcih so s slavnostno prireditvijo obeležili 240. obletnico šolstva. Učenci so s pestrim programom popeljali obiskovalce skozi zgodovino izobraževanja v kraju.

V Puconcih so obeležili 240. obletnico šolstva s slavnostno prireditvijo, ki je združila preteklost, sedanjost in prihodnost izobraževanja v kraju. Program je bil bogat in pester, nastopili so učenci šole, ki so skozi igro, ples in glasbo prikazali zgodovino šolstva v Puconcih.

Dogodek se je začel s himno, sledil je prikaz filma o evangeličanski šoli iz sredine 19. stoletja, ki je bil pomemben mejnik v začetkih šolstva na tem območju. Učenci so odigrali skeče, s katerimi so poustvarili, kako je potekal pouk v preteklosti, natančneje okoli leta 1936, ter prikazali, kako je bilo nekoč učno okolje precej drugačno od današnjega.

Program so popestrile tudi pesmi, plesi otrok iz različnih razredov. Na koncu so učenci prikazali še skeč o sodobnem pouku in izvedli rap pesem, s katero so humoristično predstavili izzive današnjih šolarjev.

Slavnostni govorniki so bili ravnatelj Osnovne šole Puconci Štefan Harkai, župan občine Puconci Uroš Kamenšek in predstavnica Ministrstva za vzgojo in izobraževanje, mag. Branka Hrast Debeljak.
Osnovna šola Puconci je danes osrednja izobraževalna ustanova v Občini Puconci, deluje na treh lokacijah in ima nekaj več kot 500 otrok.

Več slik v spodnji galeriji ...

*Oglasni prispevek

Foto: Jože Glažar

    Fotogalerija