https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Neprepričljiva predstava domačih: Kranjčani slavili v vseh treh nizih

15.10.2024  

V 2. krogu so Kranjčani v Murski Soboti premagali domačine s 3:0, ki so s tem doživeli drugi poraz. Gostje so bili boljši v vseh treh nizih, zmagali so na 15, 23 in 21. Pri domačih so izstopali Sani Adžović s 14, Jakob Špes Podbregar z 10 in Tilen Pušnik z 8 točkami, pri gostih pa Jan Karl Jančič z 18, Miha Mali s 13 in Dino Vinkovič z 12 točkami. Sobočane že v sredo čaka težka tekma proti ACH Volleyu, v soboto pa še gostovanje pri Fužinarju.

Panvita Pomgrad – Merkur Triglav Kranj 0:3

Izidi nizov: 15:25, 23:25, 21:25

Dvorana Osnovne šole 1 Murska Sobota, gledalcev 100, sodnika: Sanja Miklošič, Mojca Tovornik

PANVITA POMGRAD: Rajnar, Založnik, Puconja, Adžović 14, Drvarič 4, Špes Podbregar 10, Marič, Pušnik 8, Legen 5, Bedrač 3, Neudauer 2, Vrabl (Libero). Trener: Dejan Fujs.

MERKUR TRIGLAV: Sokol, Snedec, Križanič 4, Vinkovič 12, Tučen 3, Veber, Jančič 18, Šikanič 4, Mali 13, Bregar, Grabec, Fajfar in Zalokar (oba libero). Trener: Sašo Rop.

V prvem nizu so Kranjčani vodili od začetka do konca. Domači so se mučili predvsem s sprejemom, kar je omogočilo gostom, da so niz končali brez težav.

V drugem nizu so domači sicer vodili 1:0 in 2:1, vendar so Kranjčani z uspešnimi napadi in servisom Vinkoviča hitro prevzeli nadzor. Kljub naporom domačih, da se približajo, so gostje drugi niz dobili s 25:23.

Tretji niz se je začel obetavno za domačine, ki so vodili 2:0, a so Kranjčani kmalu prevzeli vodstvo. Domači so uspeli izenačiti na 19:19, vendar so z napakami omogočili gostom, da so zmagali tudi tretji niz s 25:21.

»Pričakovali smo težko tekmo kot zmeraj proti Triglavu. Dobro so se pripravili na nas. Pritiskali so s servisom, nas oddaljevali od mreže in posledično postavljali dober blok, za katerega se mi zdi, da jih najbolj krasi. Mi se nismo razigrali v napadu in posledično se je to videlo na rezultatu. Upamo, da to predstavo hitro pozabimo. Pomladili smo ekipo, zato se še lovimo a upam, da bomo hitro zrasli,« je po tekmi strnil svoje misli kapetan Panvite Pomgrad, Urban Drvarič. 

»Prvi niz dober z naše strani, nato pa tekma kaosa na obeh straneh. Precej čudna tekma, mislim, da smo mi naredili nekaj manj neumnosti, a še vedno preveč v 2. in 3. nizu. A to je začetek lige, naši cilji so letos zmerni in  vsaka zmaga je zelo pomembna. Je pa ogromno rezerv, a ekipa zmaguje in zmagi v Murski Soboti s 3:0 se ne gleda v zobe,« je po koncu tekme povedal trener Merkurja Triglava, Sašo Rop.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Panvita Pomgrad

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.