https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Cesto bodo odprli konec novembra, dela bodo pozimi večinoma mirovala

Murska Sobota, 16.10.2024 ob 15:00  

V začetku maja so se začela dela celovite obnove Noršinske ulice z izgradnjo površin za pešce in kolesarje. Vsa dela bodo zaključena predvidoma spomladi, promet pa bo po cesti stekel že konec novembra. 


Dela celovite obnove ceste z izgradnjo površin za pešce in kolesarje so se začela maja in potekajo v treh fazah. V prvih petih mesecih so v okviru prve faze rekonstruirali lokalno cesto med ekonomsko šolo in križiščem za Noršince in Rakičan, v dolžini približno 988 metrov. Cesta je zdaj varnejša in širša za vse udeležence v prometu. Poleg tega so uredili prepust čez melioracijski jarek, zgradili kolesarsko stezo, izvedli meteorno kanalizacijo ter pripravili teren za cestno razsvetljavo.

Avgusta je cesta prejela prvi sloj asfalta, vendar promet še ni bil sproščen zaradi zahtevnosti del pri rekonstrukciji prepusta. Drugi, obrabni sloj asfalta bo položen predvidoma konec oktobra, po čemer bodo izvedli talne označbe in postavili prometno signalizacijo. Cesto naj bi odprli za promet konec novembra, medtem ko bodo dela pozimi večinoma mirovala. Vse udeležence v prometu prosijo, naj upoštevajo prometno signalizacijo in obvoze ter izkažejo strpnost.

Spomladi bo izvajalec dokončno asfaltiral novozgrajeno kolesarsko stezo in uredil priključke do obdelovalnih površin ter zaključna dela, kot je ureditev zelenega pasu. Postavili bodo tudi kolesarski števec. Kolesarska povezava na območju bodočega krožišča vzhodne obvoznice ni vključena v projekt in bo urejena ob izgradnji obvoznice, medtem ko bo do takrat urejena začasna gramozna kolesarska pot.

Druga faza bo obsegala ureditev odseka od križišča do naselja Rakičan z novim mostom čez Ledavo, tretja faza pa odseka do naselja Noršinci.

Foto: arhiv Pomurec, Mestna občina Murska Sobota

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.10.2024 ob 22:43 gost

      Niti 1 km ceste pa tak dolgo delajo??

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.