https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Mestnem parku zasadili rožnato drevo

Murska Sobota, 16.10.2024 ob 12:00  

Mesec oktober je mednarodni mesec osveščanja o raku dojke, katerega simbol je rožnata pentlja. Mestna občina Murska Sobota se je letos pridružila pobudi Združenja Europa Donna Slovenija in postala partner v akciji osveščanja o raku dojk. Z veseljem so sprejeli donacijo rožnatega drevesa, okrasne japonske češnje vrste Kanzan.


Danes, 16. oktobra, so v mestnem parku zasadili drevo župan Damjan Anželj, direktorica Zdravstvenega doma Murska Sobota Edith Žižek Sapač ter Valerija Turk in Martina Rogač, ki se pogumno borita z rakom.

Rožnato drevo v soboškem mestnem parku je opremljeno s spominsko ploščico, ki opominja vse občanke in občane o pomenu zdravega načina življenja ter zgodnjega odkrivanja raka. S tem dejanjem Mestna občina Murska Sobota spodbuja skupnost k večji ozaveščenosti in aktivnemu sodelovanju v boju proti raku dojke.

Foto: Mestna občina Murska Sobota

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.10.2024 ob 14:24 Neko gost

      Ko bi enkrat res sami posadili drevo, bi to bilo res nekaj plemenitega. Zdaj si pa pripisujete zasluge za delo, ki ga je opravil podrejeni, in gre za dejanje, ki se pogosto označuje kot kraja zaslug (angl. credit stealing). Takšno ravnanje negativno vpliva na delovno okolje in moralo, saj zmanjšuje motivacijo in zaupanje med sodelavci ter ustvarja občutek nepravičnosti. Če že delate nekaj, kar bi naj predstavljalo skrb in sočut do drugih, naredite to že v samih temlejih.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.10.2024 ob 22:14 lopata gost

      Tej na sliki sovideli prvič lopato ! Ova ta bole kusta bo zasadila še mavrično drejvo !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.