https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Srečanje sošolcev OŠ Ivana Cankarja Ljutomer po 50. letih

Ljutomer, 21.10.2024 ob 6:05  

Ta vikend so se ob 50. obletnici OŠ Ivana Cankarja Ljutomer pred osnovno šolo zbrali nekdanji sošolci, ki so obiskovali A, B in C razred na OŠ Ivana Cankarja Ljutomer. Z njimi so bili tudi sošolci, ki so od 1. do 4. razreda obiskovali podružnično OŠ Cven in se jim v paralelke v Ljutomeru priključili v 5. razredu.


Na ploščadi pred OŠ sta jih namesto ravnatelja, ki se je opravičil, sprejela in pozdravila profesor zgodovine Daniel Tement in tajnica Danica Šadl. Popeljala  sta jih po prostorih OŠ, ki se je v teh letih zelo povečala, spremenila in dogradila.

Po ogledu so se sošolci družili v gostišču Zvezda Ljutomer. Gledali so stare slike in obujali zanimive spomine na šolske dni. Z minuto molka so se spomnili številnih pokojnih sošolcev (19) in razrednikov v obljubi, da se srečajo spet čez 5 let. Z njimi je bila le nekdanja razredničarka razreda B, Marta Lasbaher. Srečanje sta organizirali Irena Žinko in Janja Magdič.

Ob isti uri so se zbrali in ogledali šolo tudi sošolci  razreda A, ki so praznovali 60. obletnico OŠ in se pozneje družili v Taverni Jeruzalem. Njihovo srečanje je organizirala Marija Tivadar.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Janja Magdič

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.10.2024 ob 13:10 gost

      Hvala gospodu profesorju Tementu za prijazen sprejem in vodenje.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.