https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preko omrežja RUNE do hitre in zanesljive povezave z internetom

21.10.2024 ob 9:44  

V občinah Gornja Radgona in Apače se gradi širokopasovno optično omrežje RUNE, ki uporabnikom omogoča dostop do hitre in zanesljive in povezave z internetom. Če si dostop do nje želite tudi vi, preverite, kaj je potrebno storiti za to.

Če vaša povezava z internetom ni taka kot bi si želeli in potrebovali za kvalitetno in hitro poslovanje, opravljanje delovnih obveznosti, šolanja ali drugih vsakdanjih opravil, potem je sedaj pravi čas za prehod na širokopasovno optično omrežje RUNE, ki ga v sklopu projekta RUNE na podeželskih območjih Slovenije gradi podjetje RUNE Enia d.o.o. V projekt sta vključeni tudi občini Gornja Radgona in Apače, kjer je gradnja omrežja v polnem teku, veliko uporabnikov pa tudi že uživa v čarih svetlobne hitrosti.

V občini Gornja Radgona dela trenutno potekajo v centru Gornje Radgone, v občini Apače pa v naselju Žepovci. Da dela tečejo hitreje, skoraj istočasno teče tako gradnja omrežja med naselji (t.i. primarno omrežje) kot tudi omrežja do uporabnikov in uporabniških priključkov (t.i. sekundarno omrežje).

Če si želite svoj priključek tudi vi, vključenost naslova v projekt RUNE preverite na njihovi spletni strani, kjer ga, sočasno z gradnjo infrastrukture, lahko tudi naročite. Prav tako pa je priključek mogoče naročiti tudi preko trgovskih zastopnikov na terenu. Strošek priključka na optično povezavo po trenutno veljavnem ceniku znaša 250 evrov z DDV za fizične osebe ali 278,54 evrov z DDV za pravne osebe, znesek lahko krije izbrani ponudnik storitev, podrobnosti pa morate preveriti pri njih.

Dostop do internetne povezave z visoko hitrostjo sicer prinaša številne prednosti - od stabilne in zanesljive internetne povezave, neobčutljivosti na zunanje vplive, hitrega prenosa podatkov, do več povezanih naprav in igranja iger brez motenj. Poudariti je potrebno da je optično omrežje RUNE, odprto širokopasovno omrežje - OŠO, uporabnikom pa omogoča izbiro med operaterji internetnih storitev, Telekom Slovenije, A1, Telemach, T2 ter Mega Tel.

Za več informacij o projektu RUNE in naročilu priključka se lahko obrnete na Center za pomoč uporabnikom. Ta je na voljo vsak delovni dan med 8.00 in 12.00 uro na telefonski številki +386 (1) 235 15 30 ali na e-naslovu rune-si@ruralnetwork.eu

Vse informacije so na voljo tudi na spletni strani.

*Oglasni prispevek

    Fotogalerija