https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Kdo je spekel najboljšo zlevanko?

18.10.2024 ob 12:16  

V Vaškem domu Gaberje je v soboto, 19. oktobra, potekalo tekmovanje v pripravi najboljše koruzne zlevanke. 

V Gaberju je potekalo tekmovanje v pripravi najboljše klasične koruzne zlevanke in/ali najboljše moderne koruzne zlevanke. 

Koruzna zlevanka mora kot osnovno sestavino seveda obvezno vsebovati koruzno moko. Koruzna zlevanka lahko vsebuje tudi različne nadeve, in sicer na klasičen način z samo smetano, marmelado in jabolkami ali na moderen način z orehi, makom, semeni, čokolado, sadjem, ipd. 

Tekmovalni vzorec je moral biti 15 x 15 cm, ki so ga tekmovalci dostavili v Vaški dom Gaberje med 17. in 17.30 uro. Tekmovalec je lahko oddal maksimalno dva vzorca, le vsake kategorije po enega.

Še isti dan je tričlanska komisija izvedla ocenjevanje najboljše zlevanke, na kar je sledila razglasitev in podelitev nagrad. 

 

Zmagovalci

Klasična zlevanka:

  1. Klara Balažek, Gaberje,
  2. Marija Gerenčer, Pince Marof,
  3. Cvetje v jeseni - Društvo upokojencev Tišina.

Moderna zlevanka:

  1. Jerica Trojak, Čentiba,
  2. Bernarda Vučko, Gaberje,
  3. KTD Novi Sad - Lendava.

Inovativna zlevanka: KTD Novi Sad - Lendava.

 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Tomaž Galič

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.