https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO in VIDEO: Êdna navdušila Mursko Soboto z ljudsko in sodobno glasbo

21.10.2024 ob 13:30  

V soboto, 19. oktobra 2024, je v Gledališču Park v Murski Soboti potekal izjemen koncert ob praznovanju 10-letnice zasedbe Êdna, ki združuje prekmurske in štajerske glasbenike.


Êdna, ki jo sestavljajo Tjaša Cigut (glas, klavir), Luka Sraka (kitara, spremljevalni glas), Luka Ščavničar (kontrabas, spremljevalni glas), Jasmina Dajčman (saksofon, trobenta, spremljevalni glas) in Blaž Korez (tolkala), je z energičnim nastopom dokazala, da njihova glasba ostaja sveža in aktualna. Med gosti koncerta so bili tudi Katice in priznani harmonikar Janez Dovč.

Koncert je bil vrhunec njihove desetletne glasbene poti, ki vključuje številne nastope na uglednih prizoriščih in festivalih, med drugim v slovenskem paviljonu na EXPO v Milanu, pa tudi v Avstriji in Porabju.

Skupina je čez leta izdala dva albuma – Ajnc, cvaj, draj in Slove rdeče, ter prejela priznanje na razpisu Ljudska je kul (2016). Sodelovala je tudi v dokumentarnem filmu Med Muro in Rabo ter gostovala v oddaji Prva vrsta na Radiu Slovenija.

Večer je bil prežet z nostalgijo, vendar tudi z jasnim pogledom v prihodnost, saj so člani zasedbe pokazali, da imajo še veliko ustvarjalne energije in novih glasbenih idej. Dvourni koncert je navdušil številne obiskovalce, ki so nastopajoče nagradili s stoječimi ovacijami.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: Jana Bohar

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.