https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Jubilejni koncert pevskega zbora Nimam časa

Lendava, 21.10.2024 ob 16:30  

V soboto, 19. oktobra, je bil v Gledališki in koncertni dvorani Lendava koncert ob 15-letnici delovanja Mešanega pevskega zbora »Nimam časa« Društva upokojencev Lendava.


Pevski zbor Nimam časa poje že 15 let. Nekdo bi morda samo skomignil z rameni, ker pa vemo, da pevci vadijo vsak teden, skozi vse leto (razen ko imajo poletne počitnice), je to res nekaj velikega.

Družijo jih silna volja do petja, do druženja, do humorja in na vaje hodijo z veseljem. Petje moraš imeti rad, le tako ti več nič ni težko, petje te razveseli, pomirja in potolaži, napolni te s pozitivno energijo, da lažje prenašaš težave, če se pojavijo. Pevski zbor Nimam časa je pomemben del kulturnega življenja v Lendavi. Zbor združujejo upokojenci, ki ljubijo petje in glasbo, ter omogoča socialno povezovanje in aktivno preživljanje prostega časa.

Njihov repertoar običajno obsega različne pesmi, od tradicionalnih ljudskih do sodobnih skladb, kar pritegne širok spekter poslušalcev. In kako so začeli? Pred 15 leti se je na pikniku upokojencev porodila ideja o ustanovitvi pevskega zbora in padla na plodna tla. Že na samem začetku je zbor štel 20 članov in je s 26 člani še danes eden najštevilčnejših zborov v Pomurju.

Povprečna starost članov je okoli 75 let. Zbor je s prvo zborovodkinjo Tanjo Vajda kmalu postal prepoznaven doma in nato v Pomurju, pa tudi v tujini. Poleg rednih vaj in nastopov zbor sodeluje na različnih prireditvah in festivalih, kjer predstavlja svoje znanje in strast do petja.

Redno sodeluje na revijah pevskih zborov Pomurske pokrajinske zveze društev upokojencev in Javnega sklada za kulturo RS izpostava Lendava. Vsako leto izvede dva samostojna koncerta. S tem prispevajo k ohranjanju kulturne dediščine in spodbujajo medgeneracijsko sodelovanje.

Zadnjih šest let pevski zbor Nimam časa Lendava vodi zborovodja Matej Pucko iz Turnišča. Zbor Nimam Časa ni le umetniška skupina, temveč tudi prostor za prijateljstvo in skupnost, kjer se člani podpirajo in spodbujajo k aktivnemu načinu življenja.

Na tem jubilejnem koncertu so, kot gosti nastopili Mešani pevski zbor Andrej Maroša Društva upokojencev Beltinci in Orkester harmonikarjev Bučar iz okolice Ljubljane.

Foto: Jože Žerdin

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.10.2024 ob 17:48 ..... gost

      ti Matej Pusko je pa pri sakši glasbeni pizdariji pouleg, ge je ešče nej notri. Ka je rejsan takši mešter za popejvati s tejmi bibnicami. Čijslu v ruki, pa se priporočiti višjemu, li bi mamce spejvale, či glij fušajo ko sam hudič. Bil prisoten v prazni dvorani.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.