https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Slovesna sveta maša pri obnovljeni kapeli v Lukavcih

Lukavci, 23.10.2024 ob 6:05  

V soboto, 19. oktobra 2024, je pri obnovljeni kapeli v Lukavcih potekala slovesna sveta maša, s katero so krajani obeležili zaključek pomembnega projekta obnove kapele. Kapela, ki je lansko leto doživela prestavitev iz območja današnjega krožišča, je sedaj popolnoma obnovljena, vključno z na novo urejeno okolico. 

Vaščani so kapelo obnovili z lastnimi sredstvi in ob podpori številnih donatorjev, kar je lep primer skupnega prizadevanja skupnosti za ohranitev kulturne dediščine.

Na slovesnosti se je Anton Moravec, predsednik odbora za obnovo kapele, v svojem govoru zahvalil občini Križevci za njihovo podporo in posluh pri obnovi. Njihova pomoč je bila ključna za uspešen zaključek projekta, ki sedaj ponovno krasi kraj in služi kot simbol vere in skupnosti. Druženje vaščanov s pogostitvijo je potekalo pri Gašparičevih.

Obnova kapele in njena prestavitev iz območja krožišča je pomemben dogodek za krajane, saj so s tem ohranili zgodovinsko in versko dediščino, ki bo še naprej igrala pomembno vlogo v življenju lokalne skupnosti.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Občina Križevci

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.